Puneti stafidele la inmuiat cu o jumatate de ora inainte de preparare. Intr-o tava tapetata cu aluminiu coaceti alunele sau nucile in cuptor pt cca 10 min si le macinati. Incalziti laptele pe foc mediu intr-o cratita impreuna cu zaharul si sarea, in momentul fierberii adaugati orezul cu coaja rasa de la portocala(fara pielita alba), fierbeti per 20 min, amestecind cu o lingura de lemn.
Lasati-l la racit si intre timp pregatiti albusul spuma pe care il adaugati la orez, galbenusul batut bine si stafidele stoarse. Tapetati o forma rotunda de tort cu unt, umpleti-o cu compozitia pregatita si introduceti in cuptorul cald la 180° pt 40 min. Scoateti din cuptor lasati-o la racit. Puneti nucile macinate deasupra, se poate servi calduta sau mai bine rece, este mult mai apreciata.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii