autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de orez

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 l lapte, , 90 g orez cu bobul lung, , 1 varf de cutit sare, , 250 g zahar tos, , coaja unei lamai si coaja a doua portocale taiata fasiute, , 4 oua, , un galbenus,, 80 g migdale oparite si tocate marunt, , 2 linguri unt pentru uns forma, , 2 linguri pesmet pentru tapetat, , coaja de portocala taiata fin pentru ornat, , o forma de tort (diametrul 26 cm).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine orezul. Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc. Cand da in clocot, se adauga orezul, zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora, amestecand din timp in timp.
Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se incorporeaza coaja de lamaie si de portocala, se lasa sa mai fiarba putin si se pune la rece (peste o cratita cu apa rece sau la frigider).
Se unge forma de tort cu unt si se presara in ea pesmetul.
Se incorporeaza ouale intregi si galbenusul in orezul racit, se adauga migdalele si se toarna compozitia in forma pregatita.
Se da tortul o ora la cuptor, se decoreaza cu fasiute de coaja de portocala si se taie cat este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort din orez si budinca

Tort din orez si budinca

Oparesti orezul cu apa fiarta dupa acre il pui pe foc cu 250 ml lapte, 4 linguri de zahar su un praf

37 voturi    8 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 l lapte
  • 90 g orez cu bobul lung
  • 1 varf de cutit sare
  • 250 g zahar tos
  • coaja unei lamai si coaja a doua portocale taiata fasiute
  • 4 oua
  • un galbenus,
  • 80 g migdale oparite si tocate marunt
  • 2 linguri unt pentru uns forma
  • 2 linguri pesmet pentru tapetat
  • coaja de portocala taiata fin pentru ornat
  • o forma de tort (diametrul 26 cm).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Crema cu fineti