autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort de pere.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2009

Ingrediente
Cacao, faina, lapte, praf de copt, zahar vanilat, pere, gem de caise., , 500 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar, 6 linguri de lapte, 5 pere mai mici, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 3 linguri gem caise, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, margarina pentru uns forma, pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul tos si cel vanilat si se adauga treptat cate un ou. Faina se amesteca cu praful de copt adaugandu-se untul frecat. Se pun 4 linguri de lapte. Jumatate din compozitie se pune in forma de copt unsa in prealabil cu margarina. Cealalta jumatate a compozitiei se amesteca cu cacao, cu restul de lapte si se pune deasupra primei jumatati. Perele se curata, se taie in doua, se scot samburii din mijloc, si se cresteaza la o adancime de 1 cm. Se asaza deasupra compozitiei, in forma de cerc si se presara cu zaharul tos. Se pune la cuptor timp de o ora. Gemul se amesteca cu putina apa calda si se pune deasupra pana este cald. Se serveste dupa racire.
Un desert delicios si foarte apetisant, care satisface si cele mai extravagante gusturi.

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pere si crema de iaurt

Tort cu pere si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga

90 voturi    29 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

2 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 21 mai 2009

    Cred ca este delicios.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Cacao
  • faina
  • lapte
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • pere
  • gem de caise.
  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 5 pere mai mici
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 3 linguri gem caise
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • margarina pentru uns forma
  • pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este delicios.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu ciocolata, frisca si fistic