autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort de pere

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, Blat, - 3 oua, - 100 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 40 g faina, - 30 g amidon, - 30 g cacao, Umplutura, - 1 kg pere, -10 g gelatina, - 500 g smantana, - 70 g zahar, - 20 ml rom, - 3 linguri cacao, - 200 ml frisca, Separat 300 ml apa si 100 g zahar., Pentru ornat, - 300 ml frisca, - 1 plic intaritor de frisca, - 1 lingura cu zahar, - o lingura ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Pentru blat se separa ouale; se bat galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Ingredientele uscate: faina, amidonul si cacaoa se amesteca si apoi se inglobeaza in compozitia de oua . Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la copt aproximativ 30 minute.
In acest timp se trece la prepararea cremei.
Se amesteca smantana cu 100 ml suc de pere rece, zahar, rom si cacao. Se dizolva gelatina in 50 ml suc de pere (se procedeaza conform indicatiilor) si se inglobeaza in fir subtire in crema; se da la rece 30 minute.
Se bate frisca.Cand s-a intarit se adauga la crema.
Blatul de tort se pune in tava in care s-a copt, tapetata, de aceasta data, cu folie alimentara, se insiropeaza cu 100 ml din sucul de pere; se pun cateva linguri de crema apoi se pun feliutele de pere scurse bine ( am pastrat cateva feliute pentru ornat) si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru circa 3 ore.
Frisca pentru ornat se bate impreuna cu praful intaritor si cu zahar.
Tortul se acopera cu frisca si se decoreaza cu feliutele de pere ramase si cu cateva bile din pere pe care am avut grija sa le scot din feliile taiate mai gros de pere.
Deasupra am mai ras si putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte bun desigur, am salvat reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O bunatate.Am facut si eu tort de pere,dar nu am pus in crema pere.O idee foarte buna sigur am sa testez reteta ta Adriana.Felicitari,ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 40 g faina
  • - 30 g amidon
  • - 30 g cacao
  • Umplutura
  • - 1 kg pere
  • -10 g gelatina
  • - 500 g smantana
  • - 70 g zahar
  • - 20 ml rom
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml frisca
  • Separat 300 ml apa si 100 g zahar.
  • Pentru ornat
  • - 300 ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 1 lingura cu zahar
  • - o lingura ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun desigur, am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu nuca, crema de unt si frisca