autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort de pere

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, Blat, - 3 oua, - 100 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 40 g faina, - 30 g amidon, - 30 g cacao, Umplutura, - 1 kg pere, -10 g gelatina, - 500 g smantana, - 70 g zahar, - 20 ml rom, - 3 linguri cacao, - 200 ml frisca, Separat 300 ml apa si 100 g zahar., Pentru ornat, - 300 ml frisca, - 1 plic intaritor de frisca, - 1 lingura cu zahar, - o lingura ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar se pun perele la fiert. Se lasa aproximativ 10 minute; este de ajuns sa se inmoaie perele; dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca.
Pentru blat se separa ouale; se bat galbenusurile cu zahar tos si zahar vanilinat. Albusurile se bat spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile. Ingredientele uscate: faina, amidonul si cacaoa se amesteca si apoi se inglobeaza in compozitia de oua . Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la copt aproximativ 30 minute.
In acest timp se trece la prepararea cremei.
Se amesteca smantana cu 100 ml suc de pere rece, zahar, rom si cacao. Se dizolva gelatina in 50 ml suc de pere (se procedeaza conform indicatiilor) si se inglobeaza in fir subtire in crema; se da la rece 30 minute.
Se bate frisca.Cand s-a intarit se adauga la crema.
Blatul de tort se pune in tava in care s-a copt, tapetata, de aceasta data, cu folie alimentara, se insiropeaza cu 100 ml din sucul de pere; se pun cateva linguri de crema apoi se pun feliutele de pere scurse bine ( am pastrat cateva feliute pentru ornat) si se acopera cu restul de crema. Se da la rece pentru circa 3 ore.
Frisca pentru ornat se bate impreuna cu praful intaritor si cu zahar.
Tortul se acopera cu frisca si se decoreaza cu feliutele de pere ramase si cu cateva bile din pere pe care am avut grija sa le scot din feliile taiate mai gros de pere.
Deasupra am mai ras si putina ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu pere si crema de iaurt

Tort cu pere si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga

90 voturi    29 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu pere caramelizate

Tort cu pere caramelizate

1.Se prepara doua blaturi,egale ca dimensiune si grosime,din albusurile batute spuma tare cu un praf

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Foarte bun desigur, am salvat reteta.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O bunatate.Am facut si eu tort de pere,dar nu am pus in crema pere.O idee foarte buna sigur am sa testez reteta ta Adriana.Felicitari,ai votul meu.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Blat
  • - 3 oua
  • - 100 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilinat
  • - 40 g faina
  • - 30 g amidon
  • - 30 g cacao
  • Umplutura
  • - 1 kg pere
  • -10 g gelatina
  • - 500 g smantana
  • - 70 g zahar
  • - 20 ml rom
  • - 3 linguri cacao
  • - 200 ml frisca
  • Separat 300 ml apa si 100 g zahar.
  • Pentru ornat
  • - 300 ml frisca
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 1 lingura cu zahar
  • - o lingura ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun desigur, am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Fluturas