autor:

vera

» » Torturi

Tort de pere cu ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
3 galbenusuri, 2 albusuri, 110g zahar, 35g cacao, 250g mascarpone sau ricotta, 100g faina, 3 pere din compot, 1 lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam mascarpone mixat in prealabil sau in cazul meu ricotta si-l Amestecam in compozitia de oua,omogenizam ,adaugam faina cernuta cu cacaua si praful de copt,amestecam cu o lingura de lemn iar la sfarsit incorporam perele taiate cuburi;
Luam o tava de tort masura 24 unsa si tapetata cu faina,turnam compozitia,nivelam bine tortul si-l introducem in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;
Cand este gata controlam cu scobitoarea,scoatem din cuptor,lasam la racit si-l ornam cu ciocolata cu lapte(o tableta de 100g) , topita in microunde impreuna cu 2 lingurite de ulei de semivarii;
Deasupra am decorat cu ciocolata alba rasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata si pere, fara faina

Tort de ciocolata si pere, fara faina

1. Taie un cerc de 23 cm diametru din foaie de copt.Topeste 1 lingura de unt si periaza interiorul

10 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de lamaie.

Tort cu mousse de lamaie.

Pentru aceasta reteta trebuie sa-i multumesc Dorei. BLATUL DE NEGRESA: Se separa albusurile

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Chiar ft bun,va multumesc pt aprecieri!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Minunat acest tort! Voi salva aceasta reteta ...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Cred ca este un deliciu.Felicitari draga Vera.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Foarte bun trebuie sa fie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte bun cred ca este.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      E tare frumos, si foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      10 cu felicitari! Imi lasa gura apa

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc!Valentina;

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Excelent tortuletul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 110g zahar
  • 35g cacao
  • 250g mascarpone sau ricotta
  • 100g faina
  • 3 pere din compot
  • 1 lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

vera (Chef de cuisine)

Chiar ft bun,va multumesc pt aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de iarna