autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort de piersici

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 2 oua, - 70 g zahar, - 80 g faina, - 2 linguri suc de portocale, - 20 g amidon, - 1 praf de copt, Ingrediente umplutura:, - 1 kg piersici, - 200 ml vin alb dulce, - sucul si coaja rasa de la 2 limette, - 130 g zahar, - un plic gelatina (10 g), - 500 g branza de vaci, - 300 ml frisca, - un pachetel zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.
Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.
Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.
Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.
Se da la rece pentru 3 ore.
Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Pentru blat se separa ouale; albusurile se bat spuma, impreuna cu cele 6 linguri de zahar, ca la

12 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu piersici si afine

Tort cu piersici si afine

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul.

4 voturi    3 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Foarte buna!delicioasa!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    E foarte frumos, delicios, desigur.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O minune dulce.Mmmmm ce pofta mi-ai facut.Este cam in genul celui cu pere,foarte interesant ca ai adaugat si vin,cred ca este foarte bun.Nota 10 cu felicitari ai votul meu.Ai niste retete deosebite.Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      lumi , 18 ianuarie 2010

      arata f bine si cred ca e racoritor!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 70 g zahar
  • - 80 g faina
  • - 2 linguri suc de portocale
  • - 20 g amidon
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg piersici
  • - 200 ml vin alb dulce
  • - sucul si coaja rasa de la 2 limette
  • - 130 g zahar
  • - un plic gelatina (10 g)
  • - 500 g branza de vaci
  • - 300 ml frisca
  • - un pachetel zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte buna!delicioasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort diplomat