autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort de piersici

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 2 oua, - 70 g zahar, - 80 g faina, - 2 linguri suc de portocale, - 20 g amidon, - 1 praf de copt, Ingrediente umplutura:, - 1 kg piersici, - 200 ml vin alb dulce, - sucul si coaja rasa de la 2 limette, - 130 g zahar, - un plic gelatina (10 g), - 500 g branza de vaci, - 300 ml frisca, - un pachetel zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.
Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.
Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.
Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.
Se da la rece pentru 3 ore.
Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de iaurt si piersici

Tort cu crema de iaurt si piersici

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Foarte buna!delicioasa!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    E foarte frumos, delicios, desigur.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    O minune dulce.Mmmmm ce pofta mi-ai facut.Este cam in genul celui cu pere,foarte interesant ca ai adaugat si vin,cred ca este foarte bun.Nota 10 cu felicitari ai votul meu.Ai niste retete deosebite.Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      lumi , 18 ianuarie 2010

      arata f bine si cred ca e racoritor!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Ce bine arată!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 70 g zahar
  • - 80 g faina
  • - 2 linguri suc de portocale
  • - 20 g amidon
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg piersici
  • - 200 ml vin alb dulce
  • - sucul si coaja rasa de la 2 limette
  • - 130 g zahar
  • - un plic gelatina (10 g)
  • - 500 g branza de vaci
  • - 300 ml frisca
  • - un pachetel zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte buna!delicioasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort "Pădurea Neagră"