autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de piscoturi cu ananas

Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana micu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
400 g frisca batuta, 1 pachet de piscoturi de sampanie, 500 ml lapte fiert si racit la frigider(pt budinca), 1 cutie compot de ananas taiat bucati, 1 plic cu praf de budica de vanilie, 100 g zahar pudra, 1 fiola esenta de vanilie, 125 g unt sau margarina Rama cu gust de rom, 3-4 linguri de visinata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Freci untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
Prepari budinca conform instructiunilor de pe plic si freci cu crema de unt obtinuta anterior.
Ananasul il scurgi printr-o strecuratoare si amesteci zeama cu visinata.Fructele le incorporezi in crema obtinuta.Apoi amesteci totul cu jumatate din frisca batuta.
Piscoturile le rupi jumatati pe care immoi in zeama de compot.
In forma de tort cu margini detasabile(pui pe fundul formei staniol pentru a putea scoate apoi mai usor tortul)asezi jumatatile insiroapate de piscoturi,acoperi cu crema iar deasupra pui celelate jumatati de piscoturi insiropate.Acoperi cu frisca si ornezi dupa cum te indeamna fantezia.Pastrezi putina frisca pentru a netezi laturile tortului,dupa ce-l vei scoate din forma.
Lasi tortul la rece pana a doua zi,cand il vei scoate faorte usor din forma.
Este foarte gustossi racoritor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu 2 creme

Tort cu 2 creme

Blat: Se incalzeste cuptorul la 180gC.Albuşurile de ou se bat spuma tare, adăugând încet zahărul,ca

20 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort Diplomat - varianta mea

Tort Diplomat - varianta mea

Se bate frisca si se pune la rece.Se separa ouale si se bat albusurile cu 200 gr de zahar,apoi se

5 voturi    7 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 10 ianuarie 2010

    mie fofta ii zic lu mama sa faca e bun? a facut la cineva sa imi zica cum ie

  • Fara foto

    silvia , 31 decembrie 2009

    ffff bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Mi s-a facut deja pofta...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 g frisca batuta
  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 500 ml lapte fiert si racit la frigider(pt budinca)
  • 1 cutie compot de ananas taiat bucati
  • 1 plic cu praf de budica de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 125 g unt sau margarina Rama cu gust de rom
  • 3-4 linguri de visinata

Raporteaza reteta

Retete
de mariana micu
Tortul Mari cu visine

Tortul Mari cu visine

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

nicoleta

mie fofta ii zic lu mama sa faca e bun? a facut la cineva sa imi zica cum ie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata (de post)