Se varsa tot continutul compotului de ananas in blender si se paseaza pina devine o pasta.
Se bate frisca lichida cu mixerul (dar se poate la fel de bine si cu telul) pina devine consistenta.
Se aseaza pe un platou plat (preferabil fara margini pentru a se putea orna frumos) un strat de piscoturi (approx 10 buc).
Cu o lingura de supa se distribuie 1 strat din compotul de ananas (in prealabil pasat in blender). Acesta va fi repede absorbit de piscoturi.
Peste acest strat se intinde cu un cutit un strat de frisca.
Se aseaza din nou un strat de piscoturi.
Operatia se repeta de trei ori (in final vor fi 3 straturi de piscoturi).
Pe ultimul strat de piscoturi se pune numai pasta de compot de ananas.
In locul stratului de frica se pune un strat de finetti (cu grija pentru ca piscoturile sunt deja inmuiate, eventual se inalzeste un pic ciocolata pe o baie de abur).
La sfarsit se orneaza cu frisca utilizand un con sau o seringa dedicata acestui scop. Pe suprafata de ciocolata se pot scrie diverse dedicatii, sau decora dupa fantezia fiecaruia.
E preferabil sa fie un pic racit in frigider inainte de a fi servit
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii