autor:

Timea

» » Torturi

Tort de piscoturi cu cappuccino

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2013

Ingrediente
- 350-400 gr piscoturi, Crema:, - 1 plic budinca de ciocolata, - 400 ml lapte, - 3 linguri zahar, - 3-4 linguri cappuccino clasic, - 125 gr unt, Pentru insiropat:, - 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra, Pentru ornat:, - 200 ml frisca lichida indulcita, - 4 lingurite cappuccino, - 3 lingurite apa fierbinte, Glazura:, - 50 gr ciocolata neagra, - 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.
Dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.
Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.
Imbracam tortul in frisca aromata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.
Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Din foaia frageda decupam 3 cercuri de dimensiune 22cm, Intepam foaia cu furculita din loc in loc

8 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Incepep sa preparam blatul: batem albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat si un varf de sare,separat

21 voturi    12 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 03 iunie 2013

    YUMMY!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    Foarte aromat si foarte practic!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • - 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • - 1 plic budinca de ciocolata
  • - 400 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 3-4 linguri cappuccino clasic
  • - 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • - 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca lichida indulcita
  • - 4 lingurite cappuccino
  • - 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • - 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si foarte practic!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata alba cu banana