autor:

Timea

» » Torturi

Tort de piscoturi cu cappuccino

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2013

Ingrediente
- 350-400 gr piscoturi, Crema:, - 1 plic budinca de ciocolata, - 400 ml lapte, - 3 linguri zahar, - 3-4 linguri cappuccino clasic, - 125 gr unt, Pentru insiropat:, - 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra, Pentru ornat:, - 200 ml frisca lichida indulcita, - 4 lingurite cappuccino, - 3 lingurite apa fierbinte, Glazura:, - 50 gr ciocolata neagra, - 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele 3-4 linguri de cappuccino si amestecam bine. Luam de pe foc, adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Turnam cafeaua indulcita intr-un bol apoi trecem pe rand piscoturile prin cafea si asezam primul strat in tava. Peste piscoturi, punem un strat de crema apoi inca unul de piscoturi insiropate, si tot asa pana la 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers.
Dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava/plansa.
Mixam frisca. Cele 4 lingurite de cappuccino le frecam cu 3 lingurite de apa fierbinte pana se topeste cappuccino. Turnam peste frisca si mixam pana la omogenizare. Punem deoparte 2 linguri.
Imbracam tortul in frisca aromata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Turnam ciocolata topita intr-o punguta gaurita si ornam tortul. Ciocolata ramasa am amestecat-o cu cele 2 linguri de frisca puse deoparte si am ornat.
Un tort foarte rapid de facut si cu o aroma super buna de cafea si cappuccino!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Prepararea blatului Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul iar

62 voturi    22 comentarii
40 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 03 iunie 2013

    YUMMY!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    Foarte aromat si foarte practic!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • - 350-400 gr piscoturi
  • Crema:
  • - 1 plic budinca de ciocolata
  • - 400 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 3-4 linguri cappuccino clasic
  • - 125 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • - 2 cani de cafea slaba cu 4 lingurite zahar pudra
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca lichida indulcita
  • - 4 lingurite cappuccino
  • - 3 lingurite apa fierbinte
  • Glazura:
  • - 50 gr ciocolata neagra
  • - 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si foarte practic!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu portocale