Tort de piscoturi cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte
  • 1 plic gelatina Dr. Outker
  • 500 g frisca lichid
  • 1 cutie compot ananas (su orice alt compot dupa preferinta, chiar si amestecate)
  • 1 pachet piscoturi mic

Mod de preparare


Se freaca bine galbenusurile de ou cu zaharul intr-o cratita, dupa aceea se adauga laptele. Gelatina se pune la dizolvat in jumatate de cana cu apa. Cand s-a dizolvat se adauga cu ouale, zaharul si laptele. Se amesteca si se pun la foc mic aproximativ 5-10 minunte (pana se omogenizeaza compozitia). Se da la o parte de pe foc si se lasa la racit sau se poate pune cratita intr-un vas cu apa (pentru a se raci mai repede). Cand se raceste compozitia se amesteca cu frisca si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza. Intr-un vas cu diametrul de aproximativ 30 cm se pune folie pentru sandwich-uri de jur imprejur (sa fie acoperit interiorul vasului in totalitate). Pe fundul vasului se pot pune fructe pentru ornament. Peste ele se toarna 1/3 din compozitia facuta mai devreme. Peste compozitie se adauga piscoturi, peste ele bucatele de fructe si compozitie. Iar piscoturi (primul rand vertical iar al doilea orizontal pentru a se taia mai usor), fructe si ultimul strat de compozitie. Se lasa 24 de ore la frigider. Pentru a putea fi scos mai repede se pot insiropa piscoturile cu sirop de compot. Pentru a fi servit se rastoarna din vas pe un platou si se mai poate orna cu fructe sau ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise