autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de piscoturi si crema de iaurt

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):15gr. gelatina, 200gr. unt, 160gr. zahar, 600ml. iaurt, 250gr. piscoturi, 400ml. frisca, 1fiola aroma de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, frunze de menta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Puneti toate piscoturile intr-o punga legata la gura, apoi sfaramati-le cu facaletul. Intre timp , puneti 40gr. unt la topit in bain- marie si gelatina la dizolvat.Bateti 160gr. unt cu zaharul, pana se dizolva.Incorporati iaurtul in crema. Presarati firimiturile de piscoturi peste masa de unt topit, Turnati doza de vanilie in aceasta si omogenizati.Puneti crema de iaurt la rece.Turnati masa de firimituri si unt intr-o forma rotunda.Neteziti-o.Dati masa de unt la congelator.Intarita, rasturnati-osi fixati un inel de tort in jurul ei. Inglobati frisca batuta in crema de tort, turnati-o peste blat.Dati tortul la rece. Ornati-l cu coaja de lamaie si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Primu blat lam facut din 8 oua,am separat galbenusurile de albusuri in 2 castroane,peste galbenusuri

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

13 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):15gr. gelatina
  • 200gr. unt
  • 160gr. zahar
  • 600ml. iaurt
  • 250gr. piscoturi
  • 400ml. frisca
  • 1fiola aroma de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort spirala