autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de piscoturi si crema de iaurt

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2006

Ingrediente
(pentru 16 felii):15gr. gelatina, 200gr. unt, 160gr. zahar, 600ml. iaurt, 250gr. piscoturi, 400ml. frisca, 1fiola aroma de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, frunze de menta

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Puneti toate piscoturile intr-o punga legata la gura, apoi sfaramati-le cu facaletul. Intre timp , puneti 40gr. unt la topit in bain- marie si gelatina la dizolvat.Bateti 160gr. unt cu zaharul, pana se dizolva.Incorporati iaurtul in crema. Presarati firimiturile de piscoturi peste masa de unt topit, Turnati doza de vanilie in aceasta si omogenizati.Puneti crema de iaurt la rece.Turnati masa de firimituri si unt intr-o forma rotunda.Neteziti-o.Dati masa de unt la congelator.Intarita, rasturnati-osi fixati un inel de tort in jurul ei. Inglobati frisca batuta in crema de tort, turnati-o peste blat.Dati tortul la rece. Ornati-l cu coaja de lamaie si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte bun !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • (pentru 16 felii):15gr. gelatina
  • 200gr. unt
  • 160gr. zahar
  • 600ml. iaurt
  • 250gr. piscoturi
  • 400ml. frisca
  • 1fiola aroma de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulete de 8 Martie