autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de piscoturi si portocale

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
oua 8 buc, zahar 400 g, vin 200 ml, coniac 50 ml, piscoturi 600 g, portocale(6 buc) 1.2 kg, gelatina 30 g, frisca batuta 1 kg, ciocolata 20 g

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se pune vasul la foc, amestecandu-se cu telul. Cand incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se adauga coaja de portocala rasa de la cele sase portocale. Albusurile se bat cu telul, se amesteca cu 600 g de frisca si cu galbenusurile. Gelatina se dizolva in vin fierbinte, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza in compozitie, amestecandu-se. La sfarsit se adauga si coniacul. Portocalele se curata de coaja ramasa si se taie felii rotunde. Se imbraca in celofan o cratita de marimea unei forme de tort. Se asaza un rand de felii de portocala, atat pe fundul cratitei cat si pe peretii ei. Peste feliile de portocala se asaza un rand de piscoturi (circa 200 g), se toarna peste piscoturi un strat din compozitia cu oua (circa o treime), apoi al doilea rand de felii de portocala. Peste feliile de portocala se asaza al doilea rand de piscoturi, aranjate in cruce fata de primul strat. Pe deasupra se asaza inca un rand de felii de portocala, peste care se toarna a doua treime din compozitia cu oua, se asaza apoi ultimul rand de piscoturi, care vor fi paralele cu cele din primul rand, iar pe deasupra se toarna restul compozitiei cu ou. Se da cratita la frigider timp de doua ore, se rastoarna pe un platou de tort, se decoreaza cu un pos cu restul de 400 g frisca si se presara pe deasupra cu ciocolata rasa.Se taie felii ca orice tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca

Tort cu nuca

Se bat albusurile cu zaharul spuma apoi se pune pe rind galbenusurile frecate cu 2 linguri de zahar,

212 voturi    5 comentarii
55 min
Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Compotul de ananas se pune in blender si se paseaza pina se formeaza o crema. Frisca se bate bine

18 voturi    19 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • oua 8 buc
  • zahar 400 g
  • vin 200 ml
  • coniac 50 ml
  • piscoturi 600 g
  • portocale(6 buc) 1.2 kg
  • gelatina 30 g
  • frisca batuta 1 kg
  • ciocolata 20 g

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

18 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort classic