Tort de portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de portocale

Ingrediente

  • Reteta o am de la mama.
  • 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,
  • 6 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri rase cu gelatina,
  • 4 linguri cu faina,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana).
  • Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Mod de preparare

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin. Punem compozitia pe foc si o tinem acolo, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase. Oprim focul.

Adaugam coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.

Batem bine frisca si o incorporam in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.

Montam tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asezam inelul detasabil al unei forme de copt; tapetam peretii inelului cu felii de portocale, turnam crema, nivelam si dam la rece. Cateva ore.

Scoatem inelul, ornam cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise