Ingrediente
Reteta o am de la mama., 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,, 6 oua, , 300 ml lapte,, 200 g zahar,, 2 linguri rase cu gelatina,, 4 linguri cu faina,, coaja rasa de la o portocala,, 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana)., Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Adaugam coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.
Batem bine frisca si o incorporam in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.
Montam tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asezam inelul detasabil al unei forme de copt; tapetam peretii inelului cu felii de portocale, turnam crema, nivelam si dam la rece. Cateva ore.
Scoatem inelul, ornam cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).