autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Ingrediente
Reteta o am de la mama., 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,, 6 oua, , 300 ml lapte,, 200 g zahar,, 2 linguri rase cu gelatina,, 4 linguri cu faina,, coaja rasa de la o portocala,, 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana)., Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin. Punem compozitia pe foc si o tinem acolo, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase. Oprim focul.
Adaugam coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.
Batem bine frisca si o incorporam in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.

Montam tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asezam inelul detasabil al unei forme de copt; tapetam peretii inelului cu felii de portocale, turnam crema, nivelam si dam la rece. Cateva ore.

Scoatem inelul, ornam cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Reteta o am de la mama.
  • 1 blat din 3 oua
  • 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,
  • 6 oua
  • 300 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri rase cu gelatina,
  • 4 linguri cu faina,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana).
  • Pentru decor am folosit portocale
  • visine
  • 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

53 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de violete