autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Ingrediente
Reteta o am de la mama., 1 blat din 3 oua, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,, 6 oua, , 300 ml lapte,, 200 g zahar,, 2 linguri rase cu gelatina,, 4 linguri cu faina,, coaja rasa de la o portocala,, 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana)., Pentru decor am folosit portocale, visine, 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai mixam ouale cu zaharul si un praf de sare; adaugam faina, apoi laptele, putin cate putin. Punem compozitia pe foc si o tinem acolo, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroase. Oprim focul.
Adaugam coaja rasa de portocala si gelatina, hidratata in apa rece si apoi dizolvata la bain marie.
Batem bine frisca si o incorporam in crema racita, amestecand usor, de jos in sus.

Montam tortul asezand blatul pe un platou; in jurul blatului asezam inelul detasabil al unei forme de copt; tapetam peretii inelului cu felii de portocale, turnam crema, nivelam si dam la rece. Cateva ore.

Scoatem inelul, ornam cu felii de portocala si visine si cu 1 pliculet de tort jelee (preparat dupa instructiunile de pe plic).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Reteta o am de la mama.
  • 1 blat din 3 oua
  • 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,
  • 6 oua
  • 300 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri rase cu gelatina,
  • 4 linguri cu faina,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 1/2 litru de smantana dulce pentru frisca (in caietul maica-mii scrie frisca dintr-un kg de smantana).
  • Pentru decor am folosit portocale
  • visine
  • 1 pliculet de tort jelee si putina frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

55 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
La Tour Eiffel Cake