autor:

grigorescu beatrice

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri cu zahar, 6 linguri cu faina, 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare., crema: un pachet margarina "rama", 6 oua, 4 portocale mari, o lamaie, o lingura cu varf de faina, 3-4 pliculete vanilie, 200gr.zahar., sirop: zeama de la o lamaie, 150gr. zahar, 4-5 linguri de miere, 200ml. apa, vanilie., glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile ca pentru bezele, se adauga pe rind cele 8 linguri de zahar, cind albusurile sint bine batute adaugam galbenusurile pe rind amestecind usor pana sint bine incorporate, continuam cu faina, pesmetul si vanilia, punem aluatul obtinut intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, tava unsa si tapetata cu faina, foc potrivit, coacere 25-30 min.

Crema: ouale se freaca cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la portocale si lamaie, faina, vanilia, se amesteca bine si se fierbe pina se leaga bine pe baia de apa, se raceste la temperatura camerei, punem margarina intr-un vas si adaugam treptat crema obtinuta pina se incorporeaza bine, se tine la frigider pana o folosim. Se taie blatul, se insiropeaza prima bucata, se pune jumatate din crema, se aseaza si urmatoare bucata de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema, se orneaza cu multa frisca. Se tine tortul 4-5 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare.
  • crema: un pachet margarina "rama"
  • 6 oua
  • 4 portocale mari
  • o lamaie
  • o lingura cu varf de faina
  • 3-4 pliculete vanilie
  • 200gr.zahar.
  • sirop: zeama de la o lamaie
  • 150gr. zahar
  • 4-5 linguri de miere
  • 200ml. apa
  • vanilie.
  • glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Torta de nuca