autor:

grigorescu beatrice

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri cu zahar, 6 linguri cu faina, 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare., crema: un pachet margarina "rama", 6 oua, 4 portocale mari, o lamaie, o lingura cu varf de faina, 3-4 pliculete vanilie, 200gr.zahar., sirop: zeama de la o lamaie, 150gr. zahar, 4-5 linguri de miere, 200ml. apa, vanilie., glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile ca pentru bezele, se adauga pe rind cele 8 linguri de zahar, cind albusurile sint bine batute adaugam galbenusurile pe rind amestecind usor pana sint bine incorporate, continuam cu faina, pesmetul si vanilia, punem aluatul obtinut intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, tava unsa si tapetata cu faina, foc potrivit, coacere 25-30 min.

Crema: ouale se freaca cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la portocale si lamaie, faina, vanilia, se amesteca bine si se fierbe pina se leaga bine pe baia de apa, se raceste la temperatura camerei, punem margarina intr-un vas si adaugam treptat crema obtinuta pina se incorporeaza bine, se tine la frigider pana o folosim. Se taie blatul, se insiropeaza prima bucata, se pune jumatate din crema, se aseaza si urmatoare bucata de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema, se orneaza cu multa frisca. Se tine tortul 4-5 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

0 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare.
  • crema: un pachet margarina "rama"
  • 6 oua
  • 4 portocale mari
  • o lamaie
  • o lingura cu varf de faina
  • 3-4 pliculete vanilie
  • 200gr.zahar.
  • sirop: zeama de la o lamaie
  • 150gr. zahar
  • 4-5 linguri de miere
  • 200ml. apa
  • vanilie.
  • glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca si ciocolata