autor:

grigorescu beatrice

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri cu zahar, 6 linguri cu faina, 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare., crema: un pachet margarina "rama", 6 oua, 4 portocale mari, o lamaie, o lingura cu varf de faina, 3-4 pliculete vanilie, 200gr.zahar., sirop: zeama de la o lamaie, 150gr. zahar, 4-5 linguri de miere, 200ml. apa, vanilie., glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile ca pentru bezele, se adauga pe rind cele 8 linguri de zahar, cind albusurile sint bine batute adaugam galbenusurile pe rind amestecind usor pana sint bine incorporate, continuam cu faina, pesmetul si vanilia, punem aluatul obtinut intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, tava unsa si tapetata cu faina, foc potrivit, coacere 25-30 min.

Crema: ouale se freaca cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la portocale si lamaie, faina, vanilia, se amesteca bine si se fierbe pina se leaga bine pe baia de apa, se raceste la temperatura camerei, punem margarina intr-un vas si adaugam treptat crema obtinuta pina se incorporeaza bine, se tine la frigider pana o folosim. Se taie blatul, se insiropeaza prima bucata, se pune jumatate din crema, se aseaza si urmatoare bucata de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema, se orneaza cu multa frisca. Se tine tortul 4-5 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Blatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare.
  • crema: un pachet margarina "rama"
  • 6 oua
  • 4 portocale mari
  • o lamaie
  • o lingura cu varf de faina
  • 3-4 pliculete vanilie
  • 200gr.zahar.
  • sirop: zeama de la o lamaie
  • 150gr. zahar
  • 4-5 linguri de miere
  • 200ml. apa
  • vanilie.
  • glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat