autor:

grigorescu beatrice

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grigorescu beatrice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri cu zahar, 6 linguri cu faina, 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare., crema: un pachet margarina "rama", 6 oua, 4 portocale mari, o lamaie, o lingura cu varf de faina, 3-4 pliculete vanilie, 200gr.zahar., sirop: zeama de la o lamaie, 150gr. zahar, 4-5 linguri de miere, 200ml. apa, vanilie., glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile ca pentru bezele, se adauga pe rind cele 8 linguri de zahar, cind albusurile sint bine batute adaugam galbenusurile pe rind amestecind usor pana sint bine incorporate, continuam cu faina, pesmetul si vanilia, punem aluatul obtinut intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, tava unsa si tapetata cu faina, foc potrivit, coacere 25-30 min.

Crema: ouale se freaca cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de la portocale si lamaie, faina, vanilia, se amesteca bine si se fierbe pina se leaga bine pe baia de apa, se raceste la temperatura camerei, punem margarina intr-un vas si adaugam treptat crema obtinuta pina se incorporeaza bine, se tine la frigider pana o folosim. Se taie blatul, se insiropeaza prima bucata, se pune jumatate din crema, se aseaza si urmatoare bucata de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema, se orneaza cu multa frisca. Se tine tortul 4-5 ore la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata, portocale si nuci

Tort de ciocolata, portocale si nuci

Untul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine

49 voturi    22 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet si un varf de cutit sare.
  • crema: un pachet margarina "rama"
  • 6 oua
  • 4 portocale mari
  • o lamaie
  • o lingura cu varf de faina
  • 3-4 pliculete vanilie
  • 200gr.zahar.
  • sirop: zeama de la o lamaie
  • 150gr. zahar
  • 4-5 linguri de miere
  • 200ml. apa
  • vanilie.
  • glazura: o cutie de frisca lichida de 500 ml.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cherry Cheese Torte - Torta de Visine cu Brinza Philadelphia