Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece si se lasa cel putin 10 minute.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si laptele,
apoi se pun pe foc pana se ingroasa si se fac ca o
smantana.Crema rezultata o lasam la racit si apoi se amesteca cu gelatina si iar se lasa la rece.
Frisca se bate cu zaharul pudra si se adauga la crema
rece.
Se tapeteaza o cratita de 3 l cu ceolofan umed.
Portocalele se spala, se curata de coaja si se taie in
felii si se pun pe fundul si peretii cratitei.
Se pun straturi succesive de crema si piscoturi.Eu piscoturile le inmoi in sirop facut de mine in casa,din 100 gr lichior Amaretto,200 gr ness si 5 linguri de zahar brun.Dupa ce se raceste ness-ul inmoi piscoturile in aceea compozitie. Se acopera cu un ceolofan si se lasa la rece aproximativ 12 ore. Se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija ceolofanul.
Se fasoneaza daca e cazul.Fiecare il aranjeaza dupa cum ii place.Puneti si un strop de suflet ca sa fie mai gustos.Pofta buna !!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii