autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
5-6 portocale, 6 oua, 700gr frisa, 300gr zahar tos, 400gr biscuiti fragezi/piscoturi, 2 linguri pline gelatina, 250 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri

Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele

Gelatina se dizolva in lapte la foc mic

Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor

In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.

Se da la frigider pana a doua zi

A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale

Blatul : Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si nuca Tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cutie cadou Tort cutie cadou

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu aroma de zmeura
Cookie Settings