autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
5-6 portocale, 6 oua, 700gr frisa, 300gr zahar tos, 400gr biscuiti fragezi/piscoturi, 2 linguri pline gelatina, 250 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri

Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele

Gelatina se dizolva in lapte la foc mic

Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor

In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.

Se da la frigider pana a doua zi

A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote. Se

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de bezea