autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tatiana7 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
5-6 portocale, 6 oua, 700gr frisa, 300gr zahar tos, 400gr biscuiti fragezi/piscoturi, 2 linguri pline gelatina, 250 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Portocalele curatate se taie rondele subtiri

Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata in hartie sau ciolofan se aseaza portocalele

Gelatina se dizolva in lapte la foc mic

Ouale se bat intregi cu zaharul, se adauga gelatina, toate la foc moale, amestecand mereu pana clocoteste, consistenta trebuie sa fie smantanoasa - se da la rece - cand este calduta agaugam frisca amestecand usor

In oala initiala se toarna jumatate din compozitie, se pun biscuitii un strat, apoi cealalta jumatate de compozitie si la final inca un strat de biscuiti.

Se da la frigider pana a doua zi

A doua zi se pune cratita putin pe foc ptr a se desprinde cu usurinta - se rastoarna si se optional se orneaza cu frisca.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 portocale
  • 6 oua
  • 700gr frisa
  • 300gr zahar tos
  • 400gr biscuiti fragezi/piscoturi
  • 2 linguri pline gelatina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe