autor:

Deea85

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250 grame zahar, 2 plicuri gelatina Dr. Oetker, 250 ml lapte, frisca din 300 - 400 grame smantana, un plic zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, 3 - 4 portocale, esenta de rom, piscoturi.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune zaharul vanilat, coaja de portocala, gelatina dizolvata in apa calduta, albusurile batute spuma si frisca.
Se imbraca o forma in felii de portocale, se toarna crema, se lasa 2 - 3 minute si apoi se acopera cu un strat de piscoturi inmuiate putin intr-un sirop facut din esenta de rom, o lingura zahar si apa.
Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blat: Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Un alt fel de desert in aceasta perioada abundenta cu fructele de sezon... Foarte reconfortant, la indemana si cu iz de sarbatoare! Am adaugat in crema stafide inmuiate in lichior de portocale, coaja rasa a acestor citrice si bucati de nuci pralinate.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miruna , 18 ianuarie 2018

    Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Un tort de efect.Imi place...

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Arata super, sigur e si gustos!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Tare bine arata ! Vreau si eu o feliuta nu prea mare sa nu ne ingrasam.

    • Fara foto

      Monica , 15 februarie 2010

      Ce bine arata! Imi place!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Delicios si plin de vitamina C.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • frisca din 300 - 400 grame smantana
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 - 4 portocale
  • esenta de rom
  • piscoturi.

Raporteaza reteta

miruna

Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Winter cake