autor:

Deea85

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250 grame zahar, 2 plicuri gelatina Dr. Oetker, 250 ml lapte, frisca din 300 - 400 grame smantana, un plic zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, 3 - 4 portocale, esenta de rom, piscoturi.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune zaharul vanilat, coaja de portocala, gelatina dizolvata in apa calduta, albusurile batute spuma si frisca.
Se imbraca o forma in felii de portocale, se toarna crema, se lasa 2 - 3 minute si apoi se acopera cu un strat de piscoturi inmuiate putin intr-un sirop facut din esenta de rom, o lingura zahar si apa.
Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Un alt fel de desert in aceasta perioada abundenta cu fructele de sezon... Foarte reconfortant, la indemana si cu iz de sarbatoare! Am adaugat in crema stafide inmuiate in lichior de portocale, coaja rasa a acestor citrice si bucati de nuci pralinate.

  • 6 comentarii

  • miruna , 18 ianuarie 2018

    Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Un tort de efect.Imi place...

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Arata super, sigur e si gustos!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Tare bine arata ! Vreau si eu o feliuta nu prea mare sa nu ne ingrasam.

    • Monica , 15 februarie 2010

      Ce bine arata! Imi place!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Delicios si plin de vitamina C.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • frisca din 300 - 400 grame smantana
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 - 4 portocale
  • esenta de rom
  • piscoturi.

Raporteaza reteta

miruna

Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata