autor:

Deea85

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250 grame zahar, 2 plicuri gelatina Dr. Oetker, 250 ml lapte, frisca din 300 - 400 grame smantana, un plic zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, 3 - 4 portocale, esenta de rom, piscoturi.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune zaharul vanilat, coaja de portocala, gelatina dizolvata in apa calduta, albusurile batute spuma si frisca.
Se imbraca o forma in felii de portocale, se toarna crema, se lasa 2 - 3 minute si apoi se acopera cu un strat de piscoturi inmuiate putin intr-un sirop facut din esenta de rom, o lingura zahar si apa.
Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Portocalele curatate se taie rondele subtiri Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Torturi
Tort cu portocale

Tort cu portocale

Ouale intregi se bat bine cu zaharul care va fii adaugat treptat,pana la topirea acestuia,se adauga

7 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Un alt fel de desert in aceasta perioada abundenta cu fructele de sezon... Foarte reconfortant, la indemana si cu iz de sarbatoare! Am adaugat in crema stafide inmuiate in lichior de portocale, coaja rasa a acestor citrice si bucati de nuci pralinate.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miruna , 18 ianuarie 2018

    Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Un tort de efect.Imi place...

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Arata super, sigur e si gustos!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Tare bine arata ! Vreau si eu o feliuta nu prea mare sa nu ne ingrasam.

    • Fara foto

      Monica , 15 februarie 2010

      Ce bine arata! Imi place!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Delicios si plin de vitamina C.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • frisca din 300 - 400 grame smantana
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 - 4 portocale
  • esenta de rom
  • piscoturi.

Raporteaza reteta

miruna

Am incercat reteta. A meritat pe deplin efortul! A fost deosebi de gustor, usor si un gust deosebit. Am respectat "pasii" din reteta si a iesit intocmai ca si cel din imagine. Felicitari creatoarei acestui desert delicios si inca odata felicitari ca ni l-a impartasit si noua.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Vis de ciocolata