autor:

Deea85

» » Torturi

Tort de portocale

Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Deea85 (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 250 grame zahar, 2 plicuri gelatina Dr. Oetker, 250 ml lapte, frisca din 300 - 400 grame smantana, un plic zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, 3 - 4 portocale, esenta de rom, piscoturi.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se pune laptele caldut si se pun la fiert sa dea 3 - 4 clocote.
Se lasa sa se racoreasca, apoi se pune zaharul vanilat, coaja de portocala, gelatina dizolvata in apa calduta, albusurile batute spuma si frisca.
Se imbraca o forma in felii de portocale, se toarna crema, se lasa 2 - 3 minute si apoi se acopera cu un strat de piscoturi inmuiate putin intr-un sirop facut din esenta de rom, o lingura zahar si apa.
Se lasa la rece pana a doua zi, dupa care se rastoarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale

Tort de portocale

Portocalele curatate se taie rondele subtiri Pe fundul si lateralele unei oale de 3kg impachetata

3 voturi    1 comentariu
30 min
Torturi
Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Tort cu ciocolata si portocale ornat cu bule de chocolate ganache

Ahhh....pentru aceasta reteta o sa ma iubiti pe viatza..:) E atit de soft si delicios si nu ff dulce

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Un alt fel de desert in aceasta perioada abundenta cu fructele de sezon... Foarte reconfortant, la indemana si cu iz de sarbatoare! Am adaugat in crema stafide inmuiate in lichior de portocale, coaja rasa a acestor citrice si bucati de nuci pralinate.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Un tort de efect.Imi place...

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

    Arata super, sigur e si gustos!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Tare bine arata ! Vreau si eu o feliuta nu prea mare sa nu ne ingrasam.

    • Fara foto

      Monica , 15 februarie 2010

      Ce bine arata! Imi place!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Delicios si plin de vitamina C.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri gelatina Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • frisca din 300 - 400 grame smantana
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3 - 4 portocale
  • esenta de rom
  • piscoturi.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Un tort de efect.Imi place...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Haway