Tort de post cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de post cu ciocolata

Ingrediente

  • blat
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar brut
  • 1 plic praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 praf sare
  • 50 gr cacao neagra
  • 1/2 cana ulei
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • crema
  • 1 l lapte soia
  • 4 lg zahar brut
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 500 gr ciocolata menaj de post
  • 300 gr visine + fructe de padure
  • pt ornat
  • ciocolata menaj post
  • coaja de lime
  • mure

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam cu un tel sa se omogenizeze ingredientele uscate si adaugam bicarbonatul. Adaugam laptele de soia si uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Pregatim o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 min, la foc mediu. Blatul va creste frumos si va avea o textura perfecta pentru insiropat. Dupa ce s-a copt, il scoatem di cuptor si lasam la racit.

Intre timp, punem la fiert intr-un ibric, apa pentru sirop. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si cacaoa si lasam cateva minute la fiert. Dupa ce a fiert, dam deoparte la racit.

Pentru crema, punem la fiert laptele de soia, oprind o cana cu lapte. Amestecam intr-un vas, zaharul si amidonul si turnam laptele oprit, amestecand continuu. Compozitia obtinuta o turnam peste laptele de pe foc, amestecand continuu cu un tel. Cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecam energic cu un tel si lasam sa fiarba. Cand s-a ingrosat suficient, dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata de menaj, amestecand sa se topeasca. Va iesi o crema delicioasa. O dam la rece pana asamblam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, ne pregatim sa asamblam tortul. Taiem blatul in trei straturi egale. Folosind aceeasi forma de tort, punem primul strat de balt, insiropam bine, apoi asezam un strat generos de crema. Presaram visine si fructe de padure si asezam cel de-al doilea strat. Presam usor sa se egalizeze si insiropam bine. Urmeaza al doilea strat de crema, (pastram un pic de crema ca sa il ornam), iar fructe si ultimul strat de blat pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider, indepartam inelul si imbracam tortul in restul de crema.

Din ciocolata de menaj, radem cu ajutorul unui cutit, fulgi de ciocolata cu care ornam tortul. Eu am ornat cu fulgi de ciocolata, mure si coaja de lime.

Dam la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise