Tort de post cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de post cu ciocolata

Ingrediente

  • blat
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar brut
  • 1 plic praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 praf sare
  • 50 gr cacao neagra
  • 1/2 cana ulei
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • crema
  • 1 l lapte soia
  • 4 lg zahar brut
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 500 gr ciocolata menaj de post
  • 300 gr visine + fructe de padure
  • pt ornat
  • ciocolata menaj post
  • coaja de lime
  • mure

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam cu un tel sa se omogenizeze ingredientele uscate si adaugam bicarbonatul. Adaugam laptele de soia si uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Pregatim o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 min, la foc mediu. Blatul va creste frumos si va avea o textura perfecta pentru insiropat. Dupa ce s-a copt, il scoatem di cuptor si lasam la racit.

Intre timp, punem la fiert intr-un ibric, apa pentru sirop. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si cacaoa si lasam cateva minute la fiert. Dupa ce a fiert, dam deoparte la racit.

Pentru crema, punem la fiert laptele de soia, oprind o cana cu lapte. Amestecam intr-un vas, zaharul si amidonul si turnam laptele oprit, amestecand continuu. Compozitia obtinuta o turnam peste laptele de pe foc, amestecand continuu cu un tel. Cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecam energic cu un tel si lasam sa fiarba. Cand s-a ingrosat suficient, dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata de menaj, amestecand sa se topeasca. Va iesi o crema delicioasa. O dam la rece pana asamblam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, ne pregatim sa asamblam tortul. Taiem blatul in trei straturi egale. Folosind aceeasi forma de tort, punem primul strat de balt, insiropam bine, apoi asezam un strat generos de crema. Presaram visine si fructe de padure si asezam cel de-al doilea strat. Presam usor sa se egalizeze si insiropam bine. Urmeaza al doilea strat de crema, (pastram un pic de crema ca sa il ornam), iar fructe si ultimul strat de blat pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider, indepartam inelul si imbracam tortul in restul de crema.

Din ciocolata de menaj, radem cu ajutorul unui cutit, fulgi de ciocolata cu care ornam tortul. Eu am ornat cu fulgi de ciocolata, mure si coaja de lime.

Dam la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise