autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE POST CU PORTOCALE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
Blat contine:, faina, zahar, ulei, nuca macinata ), praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, apa minerala, Sirop se face din:, , apa, zahar, esenta de rom, , Crema se face din:, suc de portocale, , budinca de vanilie, esenta de portocale, gelatina ), frisca lichida, portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, intr-o oala
Se adauga aromele si apa pana se obtine o compozitie mai grosuta
se baga la cuptor pana se coace
dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit dupa care se taie , se insiropeaza (apa zahar si esenta de rom);

Crema:
Se amesteca cu sucul , cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca ;

Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min,
Asamblare:
blatul se umple si se orneaza cu crema obtinuta
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE POST CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ciocolata colorat

Tort Ciocolata colorat

Blatul: Se amesteca bine zaharul cu ouale , apoi treptat se adauga si faina. Dupa ce ati amestecat-o

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Blat de tort, cu nuci

Blat de tort, cu nuci

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura

30 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat contine:
  • faina
  • zahar
  • ulei
  • nuca macinata )
  • praf de copt
  • cacao
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • apa minerala
  • Sirop se face din:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Crema se face din:
  • suc de portocale
  • budinca de vanilie
  • esenta de portocale
  • gelatina )
  • frisca lichida
  • portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si afine