autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE POST CU PORTOCALE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
Blat contine:, faina, zahar, ulei, nuca macinata ), praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, apa minerala, Sirop se face din:, , apa, zahar, esenta de rom, , Crema se face din:, suc de portocale, , budinca de vanilie, esenta de portocale, gelatina ), frisca lichida, portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, intr-o oala
Se adauga aromele si apa pana se obtine o compozitie mai grosuta
se baga la cuptor pana se coace
dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit dupa care se taie , se insiropeaza (apa zahar si esenta de rom);

Crema:
Se amesteca cu sucul , cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca ;

Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min,
Asamblare:
blatul se umple si se orneaza cu crema obtinuta
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE POST CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cocos aromat

Tort cu cocos aromat

Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate

14 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat contine:
  • faina
  • zahar
  • ulei
  • nuca macinata )
  • praf de copt
  • cacao
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • apa minerala
  • Sirop se face din:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Crema se face din:
  • suc de portocale
  • budinca de vanilie
  • esenta de portocale
  • gelatina )
  • frisca lichida
  • portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Amandina