autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE POST CU PORTOCALE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
Blat contine:, faina, zahar, ulei, nuca macinata ), praf de copt, cacao, esenta de portocale, esenta de rom, apa minerala, Sirop se face din:, , apa, zahar, esenta de rom, , Crema se face din:, suc de portocale, , budinca de vanilie, esenta de portocale, gelatina ), frisca lichida, portocale

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, cacaua, nuca, intr-o oala
Se adauga aromele si apa pana se obtine o compozitie mai grosuta
se baga la cuptor pana se coace
dupa ce s-a copt se scoate si se lasa la racit dupa care se taie , se insiropeaza (apa zahar si esenta de rom);

Crema:
Se amesteca cu sucul , cu zaharul si praful de budinca si se lasa sa dea in clocot, pana se ingroasa. Se adauga esenta de portocale;

Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece pentru 10 min. Apoi se dizolva pe foc mic, se amesteca bine in budinca ;

Cand budinca s-a racit complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la frigider pentru 20 min,
Asamblare:
blatul se umple si se orneaza cu crema obtinuta
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE POST CU PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de iaurt

Tort de iaurt

Frisca se bate separat, iaurtul cu zaharul la fel, geletina se pune putin pe foc cu siropul de la

18 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza

3 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat contine:
  • faina
  • zahar
  • ulei
  • nuca macinata )
  • praf de copt
  • cacao
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • apa minerala
  • Sirop se face din:
  • apa
  • zahar
  • esenta de rom
  • Crema se face din:
  • suc de portocale
  • budinca de vanilie
  • esenta de portocale
  • gelatina )
  • frisca lichida
  • portocale

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata