autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure), , 7 linguri de zahar, , o bucatica de scortisoara, , o cuisoara, , 30 gr. praf de copt, , 2 blaturi de tort din comert,, 500 ml frisca, , 4 foi de gelatina, , 100 gr. migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala prunele, se taie in doua, li se scot samburii. 12 jumatati se pun deoparte. Restul se fierb cu 5 linguri de zahar, scortisoara si cuisoara intr-un sfert de litru de apa, vreme de 5 minute, apoi se strecoara. Lichidul se amesteca cu praful de copt, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde pe unul din blaturi.
Fructele se asaza deasupra, intr-un strat uniform. Se ia jumatate din frisca (gata batuta, dulce) si se amesteca cu gelatina inmuiata si dizolvata. Se intinde peste stratul de prune.
Se asaza al doilea blat. Se decoreaza deasupra cu cele 12 jumatati de prune, frisca si cateva migdale pisate (nu este obligatoriu). Se baga la rece o ora
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc. Se adauga pe rand cate

6 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
399.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure)
  • 7 linguri de zahar
  • o bucatica de scortisoara
  • o cuisoara
  • 30 gr. praf de copt
  • 2 blaturi de tort din comert,
  • 500 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • 100 gr. migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de ciocolata