autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure), , 7 linguri de zahar, , o bucatica de scortisoara, , o cuisoara, , 30 gr. praf de copt, , 2 blaturi de tort din comert,, 500 ml frisca, , 4 foi de gelatina, , 100 gr. migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala prunele, se taie in doua, li se scot samburii. 12 jumatati se pun deoparte. Restul se fierb cu 5 linguri de zahar, scortisoara si cuisoara intr-un sfert de litru de apa, vreme de 5 minute, apoi se strecoara. Lichidul se amesteca cu praful de copt, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde pe unul din blaturi.
Fructele se asaza deasupra, intr-un strat uniform. Se ia jumatate din frisca (gata batuta, dulce) si se amesteca cu gelatina inmuiata si dizolvata. Se intinde peste stratul de prune.
Se asaza al doilea blat. Se decoreaza deasupra cu cele 12 jumatati de prune, frisca si cateva migdale pisate (nu este obligatoriu). Se baga la rece o ora
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu prune

Tort cu prune

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separi albusurile de galbenusuri. 3.

0 voturi    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure)
  • 7 linguri de zahar
  • o bucatica de scortisoara
  • o cuisoara
  • 30 gr. praf de copt
  • 2 blaturi de tort din comert,
  • 500 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • 100 gr. migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sarlota