autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de prune

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure), 7 linguri de zahar, o bucatica de scortisoara, o cuisoara, 30 gr. praf de copt, 2 blaturi de tort din comert, 500 ml frisca, 4 foi de gelatina, 100 gr. migdale.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

* Se spala prunele, se taie in doua, li se scot samburii. 12 jumatati se pun deoparte. Restul se fierb cu 5 linguri de zahar, scortisoara si cuisoara intr-un sfert de litru de apa, vreme de 5 minute, apoi se strecoara. Lichidul se amesteca cu praful de copt, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde pe unul din blaturi.
* Fructele se asaza deasupra, intr-un strat uniform. Se ia jumatate din frisca (gata batuta, dulce) si se amesteca cu gelatina inmuiata si dizolvata. Se intinde peste stratul de prune.
* Se asaza al doilea blat. Se decoreaza deasupra cu cele 12 jumatati de prune, frisca si cateva migdale pisate (nu este obligatoriu). Se baga la rece o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu prune

Tort cu prune

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separi albusurile de galbenusuri. 3.

0 voturi    1 comentariu
4h
Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de prune bistritene (care se desfac de pe sambure)
  • 7 linguri de zahar
  • o bucatica de scortisoara
  • o cuisoara
  • 30 gr. praf de copt
  • 2 blaturi de tort din comert
  • 500 ml frisca
  • 4 foi de gelatina
  • 100 gr. migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort inimioara