autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DE SAMPANIE CU PERLE

Autor: oana stoica (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana stoica (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de: 5 oua, 150 g faina, 50 g amidon, 4 linguri ulei, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, sare., Pentru crema ai nevoie de: 2 oua, 75 grame zahar pudra, 2 plicuri gelatina, 400 ml sampanie, 500 ml frisca lichida, 1 lamaie, 50 g stafide, 1 esenta de rom, 50 g ciocolata de menaj, 20 g bomboane argintii pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Cum procedezi pentru blat: Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat. Pui apoi pe rand si alternativ galbenusurile si uleiul, apoi faina in ploaie, praful de copt stins in lamaie, esenta de vanilie si amidonul. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o coci la foc potrivit 35 de minute.
In acest timp pregatesti si crema: Lasi stafidele la inmuiat in apa calda cu esenta de rom. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, o pui pe baie de aburi, amesteci, adaugi zeama si coaja rasa de lamaie. Torni 200 ml sampanie si gelatina dizolvata in 50 ml apa. Amesteci compozitia pana se ingroasa, apoi o dai deoparte si o lasi sa se raceasca. Incorporezi apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare, 250 ml frisca batuta si stafidele inmuiate scurse de zeama si dai crema la rece putin. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, il tai in 3 bucati e care le insiropezi cu sampania ramasa. Asezi o parte de blat in forma de tort, intinzi jumatate din crema, apoi a doua parte de blat, cealalta jumatate din crema si partea de blat ramasa. Dai tortul la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Cand s-a inchegat crema, il scoti din forma si-l decorezi cu frisca, ciocolata rasa si bomboane argintii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SAMPANIE CU PERLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu menta

Tort cu menta

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine

12 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    Delicios tortuletul tau...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Super !

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Si eu prepar tortuletele in forma de numere, in functie de varsta. Sunt foarte ingenioase si atrag atentia tuturor. Felicitari arata super!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Desi nu mai esti activa din mai, te laud iar. Este super, este genial, este magnific! Ti-ai schimbat numele?

    • Fara foto

      oana stoica (Maestru bucatar) , 06 mai 2009

      Cantitatile se amesteca asa cum este scris la preparare, iar ingredientele sunt cele precizate un pic mai sus de preparare... Bineinteles ca acele cantitati sunt pentru o jumatate de 8... in poza este prezentat numai ceea ce se poate realiza cu putina imaginatie... cunoscatorii stiu mai bine :)...sa aveti o zi dulce! ;)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Sustin ce au spus si cei/cele care au scris inaintea mea. Oana Stoica, cred ca ar trebui sa tratezi lucrurile mai serios.(Imi pare rau, dar asta e...)

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Cantitatile le amestecam la ochi? Care, cum, in ce fel? Este ceva ambiguu, ceva cules de pe undeva..... de la cineva! Daca te lauda cineva priceput (?), asta nu inseamna ca restul trebuie sa te creada!

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Ar fi fost foarte bine daca explicai cum se obtine forma tortului din fotografie! Nu am folosit niciodata amidon la blat.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Da, arata bine tortul, dar sigur nu este facut din cantitatile date in reteta, din care se poate obtine doar jumatate din cifra 8.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Tortul din poza este sigur mult mai mare decat ar iesi din reteta data, din cele 5 oua iese jumatate din 8-ul pozat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      Tortul acesta chiar este facut de tine? Credeam ca numai la cofetarie se poate. Felicitari arata foarte bine si cred ca este si foarte gustos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 4 linguri ulei
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • sare.
  • Pentru crema ai nevoie de: 2 oua
  • 75 grame zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • 400 ml sampanie
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lamaie
  • 50 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 50 g ciocolata de menaj
  • 20 g bomboane argintii pentru decor.

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios tortuletul tau...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort bavarez de lamaie