Cum procedezi pentru blat: Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat. Pui apoi pe rand si alternativ galbenusurile si uleiul, apoi faina in ploaie, praful de copt stins in lamaie, esenta de vanilie si amidonul. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o coci la foc potrivit 35 de minute.
In acest timp pregatesti si crema: Lasi stafidele la inmuiat in apa calda cu esenta de rom. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, o pui pe baie de aburi, amesteci, adaugi zeama si coaja rasa de lamaie. Torni 200 ml sampanie si gelatina dizolvata in 50 ml apa. Amesteci compozitia pana se ingroasa, apoi o dai deoparte si o lasi sa se raceasca. Incorporezi apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare, 250 ml frisca batuta si stafidele inmuiate scurse de zeama si dai crema la rece putin. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, il tai in 3 bucati e care le insiropezi cu sampania ramasa. Asezi o parte de blat in forma de tort, intinzi jumatate din crema, apoi a doua parte de blat, cealalta jumatate din crema si partea de blat ramasa. Dai tortul la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata. Cand s-a inchegat crema, il scoti din forma si-l decorezi cu frisca, ciocolata rasa si bomboane argintii.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii