autor:

Stan Elena

» » Torturi

Tort de sarlota

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
200ml lapte, 200g zahar, 3 oua, ½ Kg fructe (ananas, mere, pere, portocale, banane), 35g gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Gelatina înmuiata, laptele, zaharul si ouăle se pun la fiert la foc mic. Se mesteca continuu.
Când se leagă ca o smântâna si dispare spuma se lasă la rece.
Se bate frişca. Se amesteca fructele tăiate in compoziţie si se pune frişca. Se face o forma circulara din carton, se pun pişcoturile ca un gard. Se toarnă compoziţia. Se pune in frigider.
După ce se intareste puţin se ornează cu frişca si fructe. A doua zi se scoate suportul din carton.
(Pişcoturilor li se taie partea rotunda de jos pentru a sta mai bine.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Sarlota

Tort Sarlota

Se pune gelatina la hidratat in 100 ml apa apoi se amesteca cu cele 2 linguri de zahar, oul batut

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu sarlota si ciocolata

Tort cu sarlota si ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iunie 2009

    Am salvat si eu reteta pentru zilele toride care ne asteapta in aceasta vara.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

    Nu-mi pot imagina cum tai partea de jos a piscoturilor pt a sta mai bine, sunt asezate vertical, nu...dar este foarte usor de facut. Am o reteta extraordinara de la tine.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

    Pare foarte buna si racoroasa; buna pentru zilele de vara ...si rapida!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Simpla si usoara reteta,imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 200ml lapte
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • ½ Kg fructe (ananas
  • mere
  • pere
  • portocale
  • banane)
  • 35g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

50 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Am salvat si eu reteta pentru zilele toride care ne asteapta in aceasta vara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina