Ingrediente
-200g capsuni, -200g ciocolata amara, -500g frisca lichida, -4 oua+1 galbenus, -140g zahar tos+2 linguri pt siropul de capsuni, -2 linguri miere, -1 paharel mic de rom(sau marsala,vin rosu,sau un lichior), -capsuni pt ornat, 1 blat de pandispan preparat din:3 oua,75 g zahar,75g(37,5g faina37,5 g amidon),un plic de zahar vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 4h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
2) Sosul de ciocolata:se topeste ciocolata intr-un vasa asezat intr-o oala cu apa calda,se amesteca bine se da deoparte;
3) Frisca lichida se bate semitare cu mixerul,sau robotul de bucatarie;
4) Ouale intregi se amesteca cu zaharul,se bat pana devin o crema omogena,se adauga mierea,iar la sfarsit romul(in general se foloseste un lichior care se asorteaza cu ciocolata si capsuni);
5) In final se adauga frisca semibatuta la compozitia de oua,se amesteca totul,cu grija pana frica se incorporeaza bine,se separa in 2 -a vase
Intr-un vas se adauga sosul de ciocolata,iar in cel de-al 2-lea se adauga sosul de capsuni,se amesteca cu atentie,se pun deoparte
Asamblarea tortului:
Blatul se aseaza intr-o forma de tort cu deschidere laterala,peste blat se toarna compozitia de ciocolata(sau invers),se introduce la congelator 1 ora,pana se intareste,se scoate din congelator si se toarna compozitia de capsuni,se introduce la congelator timp de 3-4 ore,dupa care se poate servii;
Se lasa 10 minute afara inainte de a taia tortyul,se orneaza cu capsuni ,ciocolata topita;
pregatirea blatului:se bat galbenusurile cu zaharul,pana devin spuma,se adauga faina-amidon,zaharul vanilat,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spum acu un praf de sare,se coace la 180°C,timp de 15-20 minute
Va rezulta un blat nu ft inalt,care se va coace in aceiasi forma ,in care se va asambla tortul de semifreddo;
Czompa (Chef de cuisine) , 28 august 2009
O minunatie!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009
Arata foarte bine...Merita testata aceasta reteta...
vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009
Va multumesc pt aprecieri,va garantez ca a fost delicios,ft delicat,si-l voi reface in curand:)
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009
Cred ca este un tort pe cinste, am sa fac si eu acest tort,merita incercat.Felicitari pentru prezentare.
mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Minunat tortul tau.Felicitri pentru prezentare!
Demi.L. , 22 iulie 2009
WoooW Vera, foarte delicioasa reteta. O incerc si eu, sper sa-mi vina atat de buna ca si turtul tau !