1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de zahar,dupa care le puneti intr-o tigaie de teflon ,pe foc mic cu 2-3 linguri de apa; Se fierb amestecand continuu,pana cand capsunile se topesc si devin o pasta; Se pun in minipimer,se paseaza bine,se pun la racit;
2) Sosul de ciocolata:se topeste ciocolata intr-un vasa asezat intr-o oala cu apa calda,se amesteca bine se da deoparte;
3) Frisca lichida se bate semitare cu mixerul,sau robotul de bucatarie;
4) Ouale intregi se amesteca cu zaharul,se bat pana devin o crema omogena,se adauga mierea,iar la sfarsit romul(in general se foloseste un lichior care se asorteaza cu ciocolata si capsuni);
5) In final se adauga frisca semibatuta la compozitia de oua,se amesteca totul,cu grija pana frica se incorporeaza bine,se separa in 2 -a vase
Intr-un vas se adauga sosul de ciocolata,iar in cel de-al 2-lea se adauga sosul de capsuni,se amesteca cu atentie,se pun deoparte
Asamblarea tortului:
Blatul se aseaza intr-o forma de tort cu deschidere laterala,peste blat se toarna compozitia de ciocolata(sau invers),se introduce la congelator 1 ora,pana se intareste,se scoate din congelator si se toarna compozitia de capsuni,se introduce la congelator timp de 3-4 ore,dupa care se poate servii;
Se lasa 10 minute afara inainte de a taia tortyul,se orneaza cu capsuni ,ciocolata topita;
pregatirea blatului:se bat galbenusurile cu zaharul,pana devin spuma,se adauga faina-amidon,zaharul vanilat,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spum acu un praf de sare,se coace la 180°C,timp de 15-20 minute
Va rezulta un blat nu ft inalt,care se va coace in aceiasi forma ,in care se va asambla tortul de semifreddo;

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii