Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • -200g capsuni
  • -200g ciocolata amara
  • -500g frisca lichida
  • -4 oua+1 galbenus
  • -140g zahar tos+2 linguri pt siropul de capsuni
  • -2 linguri miere
  • -1 paharel mic de rom(sau marsala,vin rosu,sau un lichior)
  • -capsuni pt ornat
  • 1 blat de pandispan preparat din:3 oua,75 g zahar,75g(37,5g faina;37,5 g amidon),un plic de zahar vanilat

Mod de preparare

1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de zahar,dupa care le puneti intr-o tigaie de teflon ,pe foc mic cu 2-3 linguri de apa; Se fierb amestecand continuu,pana cand capsunile se topesc si devin o pasta; Se pun in minipimer,se paseaza bine,se pun la racit;

2) Sosul de ciocolata:se topeste ciocolata intr-un vasa asezat intr-o oala cu apa calda,se amesteca bine se da deoparte;

3) Frisca lichida se bate semitare cu mixerul,sau robotul de bucatarie;

4) Ouale intregi se amesteca cu zaharul,se bat pana devin o crema omogena,se adauga mierea,iar la sfarsit romul(in general se foloseste un lichior care se asorteaza cu ciocolata si capsuni);

5) In final se adauga frisca semibatuta la compozitia de oua,se amesteca totul,cu grija pana frica se incorporeaza bine,se separa in 2 -a vase

Intr-un vas se adauga sosul de ciocolata,iar in cel de-al 2-lea se adauga sosul de capsuni,se amesteca cu atentie,se pun deoparte

Asamblarea tortului:

Blatul se aseaza intr-o forma de tort cu deschidere laterala,peste blat se toarna compozitia de ciocolata(sau invers),se introduce la congelator 1 ora,pana se intareste,se scoate din congelator si se toarna compozitia de capsuni,se introduce la congelator timp de 3-4 ore,dupa care se poate servii;

Se lasa 10 minute afara inainte de a taia tortyul,se orneaza cu capsuni ,ciocolata topita;

pregatirea blatului:se bat galbenusurile cu zaharul,pana devin spuma,se adauga faina-amidon,zaharul vanilat,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spum acu un praf de sare,se coace la 180°C,timp de 15-20 minute

Va rezulta un blat nu ft inalt,care se va coace in aceiasi forma ,in care se va asambla tortul de semifreddo;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor