autor:

vera

» » Torturi

Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
-200g capsuni, -200g ciocolata amara, -500g frisca lichida, -4 oua+1 galbenus, -140g zahar tos+2 linguri pt siropul de capsuni, -2 linguri miere, -1 paharel mic de rom(sau marsala,vin rosu,sau un lichior), -capsuni pt ornat, 1 blat de pandispan preparat din:3 oua,75 g zahar,75g(37,5g faina37,5 g amidon),un plic de zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 4h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de zahar,dupa care le puneti intr-o tigaie de teflon ,pe foc mic cu 2-3 linguri de apa; Se fierb amestecand continuu,pana cand capsunile se topesc si devin o pasta; Se pun in minipimer,se paseaza bine,se pun la racit;

2) Sosul de ciocolata:se topeste ciocolata intr-un vasa asezat intr-o oala cu apa calda,se amesteca bine se da deoparte;

3) Frisca lichida se bate semitare cu mixerul,sau robotul de bucatarie;

4) Ouale intregi se amesteca cu zaharul,se bat pana devin o crema omogena,se adauga mierea,iar la sfarsit romul(in general se foloseste un lichior care se asorteaza cu ciocolata si capsuni);

5) In final se adauga frisca semibatuta la compozitia de oua,se amesteca totul,cu grija pana frica se incorporeaza bine,se separa in 2 -a vase

Intr-un vas se adauga sosul de ciocolata,iar in cel de-al 2-lea se adauga sosul de capsuni,se amesteca cu atentie,se pun deoparte



Asamblarea tortului:

Blatul se aseaza intr-o forma de tort cu deschidere laterala,peste blat se toarna compozitia de ciocolata(sau invers),se introduce la congelator 1 ora,pana se intareste,se scoate din congelator si se toarna compozitia de capsuni,se introduce la congelator timp de 3-4 ore,dupa care se poate servii;

Se lasa 10 minute afara inainte de a taia tortyul,se orneaza cu capsuni ,ciocolata topita;

pregatirea blatului:se bat galbenusurile cu zaharul,pana devin spuma,se adauga faina-amidon,zaharul vanilat,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spum acu un praf de sare,se coace la 180°C,timp de 15-20 minute

Va rezulta un blat nu ft inalt,care se va coace in aceiasi forma ,in care se va asambla tortul de semifreddo;
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de banane

Tort cu crema de banane

Blat : Pregatim o forma de tort cu diametru de 20 cm si pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Se

3 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Perla neagra 1

Perla neagra 1

Incepem cu coacerea blaturilor, care se vor raci pana terminam de preparat crema. In primul rand

17 voturi    5 comentarii
3h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta cu fructe de padure, am respectat reteta semifredului de capsuni; a iesit ft bun,iar in acesta am adaugat un paharel de rom alb,fructele de padure fiind mai apoase,semifredul devine ft dur,iar romul nu permite congelarea acestuia!

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Cu aceeasi compozitie de semifreddo am facut forme mici pe care le-am pus in congelator, asa cand avem pofta de inghetata sau un dulce racoritor....servim ceva santos, preparat in casa!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi place acest tort.Felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    E o bunatate arata f. bine.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Interesant, aspectuos si cu siguranta gustos.Felicitari.Salvez reteta.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      O minunatie!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Arata foarte bine...Merita testata aceasta reteta...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Va multumesc pt aprecieri,va garantez ca a fost delicios,ft delicat,si-l voi reface in curand:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca este un tort pe cinste, am sa fac si eu acest tort,merita incercat.Felicitari pentru prezentare.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Minunat tortul tau.Felicitri pentru prezentare!

    • Fara foto

      Demi.L. , 22 iulie 2009

      WoooW Vera, foarte delicioasa reteta. O incerc si eu, sper sa-mi vina atat de buna ca si turtul tau !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -200g capsuni
  • -200g ciocolata amara
  • -500g frisca lichida
  • -4 oua+1 galbenus
  • -140g zahar tos+2 linguri pt siropul de capsuni
  • -2 linguri miere
  • -1 paharel mic de rom(sau marsala,vin rosu,sau un lichior)
  • -capsuni pt ornat
  • 1 blat de pandispan preparat din:3 oua,75 g zahar,75g(37,5g faina37,5 g amidon),un plic de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Imi place acest tort.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu