autor:

Vekas

» » Torturi

TORT DE SPANAC

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
Aluat:(8 portii)500g.faina,, 2 linguri ulei de masline,, 2,5 dl.apa,, sare, Umplutura:1 kg.spanac proaspat,, 1 felie de paine uscata,(fara coaja), 8 oua,, 80g.parmezan ras,, 50g.cascaval afumat,, 50g.unt,, 2 linguri maghiran uscat,, sare,, piper,, nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se pregateste aluatul din faina,sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale ,care se pun pe un servet curat,presarat cu faina si se lasa timp de o ora.
2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 27cm.,unsa cu ulei si tapetata cu faina , se pune prima foaie ,asfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie,se unge, urmeaza a treia foaie si se repeta pana se ajunge la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura :se spla spanacul ,se sareaza putin si se caleste.Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, 2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul, cascavalul ras, nucsoara si piper.
3.Se pune umplutura peste foi si, cu lingura ,se fac 6 adancituri,in care se sparg restul de oua.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.Se intind restul de 6 foi,care se pun identic cu primele.
4.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ,se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri.Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste cu maghiran verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Sarlota de ciocolata

Sarlota de ciocolata

Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si

3 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:(8 portii)500g.faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2,5 dl.apa,
  • sare
  • Umplutura:1 kg.spanac proaspat,
  • 1 felie de paine uscata,(fara coaja)
  • 8 oua,
  • 80g.parmezan ras,
  • 50g.cascaval afumat,
  • 50g.unt,
  • 2 linguri maghiran uscat,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de lamaie