1.Se pregateste aluatul din faina,sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale ,care se pun pe un servet curat,presarat cu faina si se lasa timp de o ora.
2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 27cm.,unsa cu ulei si tapetata cu faina , se pune prima foaie ,asfel incat sa depaseasca cu 1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie,se unge, urmeaza a treia foaie si se repeta pana se ajunge la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura :se spla spanacul ,se sareaza putin si se caleste.Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, 2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul, cascavalul ras, nucsoara si piper.
3.Se pune umplutura peste foi si, cu lingura ,se fac 6 adancituri,in care se sparg restul de oua.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.Se intind restul de 6 foi,care se pun identic cu primele.
4.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ,se unge suprafata tortului cu ulei si se inteapa usor in 10-15 locuri.Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste cu maghiran verde deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii