autor:

Vekas

» » Torturi

Tort de Valentine's Day

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente:(pentru 10-12 portii/55′), Pentru blat:, , 4 oua,, 1/2 cana apa,, 120g. fulgi de ciocolata alba,, 1 cana de unt, moale,, 2 cani de zahar,, 1 lingurita esenta de vanilie,, 21/2 cani de faina alba,, 1/2 lingurita de praf de copt,, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,, 1 cana de lapte batut,, 1 cana de nuca de cocos, Pentru crema:, , 250g. branza de vaci grasa,, 1/2 cana de unt, moale,, 3 3/4 cani de zahar pudra,, 1 lingura de lapte,, 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru glazura:, , 1/2 cana de unt, moale,, 1/2 cana de grasime vegetala,, 4 cani de zahar pudra,, 2 linguri de smantana grasa pentru frisca,, 1 lingurita esenta de migdale,, colorant alimentar roz sau rosu,lichid sau pasta

Dificultate: Medie Timp: 55 min

5 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
1.Intr-o craticioara, se da apa in clocot.Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de ciocolata alba si se amesteca pana se topesc.Se lasa sa se raceasca 20 de minute.
2.Se tapeteaza o tava de copt sub forma de inima, unsa cu ulei, cu hartie de copt,de asemenea unsa cu ulei.
3.Intr-un castron,se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga galbenusurile de ou,se amesteca bine.Se adauga fulgii de ciocolata topiti si vanilia.Se combina faina cernuta proaspat cu praful de copt si bicarbonatul, se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut.Se bat albusurile pana spuma formeaza creste tari;se incorporeaza in compozitie.
4.Se toarna compozitia in forma si se coace 30-40 de minute,la 175*C,sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
5.Se prepara crema.Intr-un castron,se bat crema branza de vaci si untul.Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele;se amesteca omogen.
6.Blatul, copt si racit ,se taie in 3.Se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema.
7.Se prepara glazura:Intr-un castron, se bat cu mixerul, ,untul, grasimea vegetala si zaharul, pana se amesteca, apoi la viteza maxima 5 minute.Se reduce la viteza medie, se adauga smantana si esenta, apoi colorantul.(eu am ales sa fie roz).Se lasa deoparte o canita fara colorant pentru a putea scrie pe tort La multi ani.
Se intinde glazura pe tort ,deasupra si pe margini, apoi cu un cornet se scrie “La multi ani” .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de Valentine's Day

Tort cu fructe de Valentine's Day

Se separa albusurile de galbenusuri, se bate spuma albusurile apoi se aduga zaharul treptat dar intre

30 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Tort Raffaello pentru Valentine's Day

Tort Raffaello pentru Valentine's Day

Un studiu recent spune că peste 30.000 de români vor ”fugi” în mini vacanțe

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    excelent...

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Il prepar in fiecare an pentru nora mea, care este nascuta pe 13 februarie, deci in ajun de Sf. Valentin.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Foarte ispititor!!!!!!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

      Multumesc pentru aprecieri.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

      arata super! felicitari!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Da, este deosebit de gustos.Crema este foarte usoara , dar este mult de lucru la el si putin cam scump, dar merita!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Este minunat ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      ce dragutz e...!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

55 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 10-12 portii/55′)
  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 1/2 cana apa,
  • 120g. fulgi de ciocolata alba,
  • 1 cana de unt
  • moale,
  • 2 cani de zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 21/2 cani de faina alba,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 cana de lapte batut,
  • 1 cana de nuca de cocos
  • Pentru crema:
  • 250g. branza de vaci grasa,
  • 1/2 cana de unt
  • moale,
  • 3 3/4 cani de zahar pudra,
  • 1 lingura de lapte,
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 1/2 cana de unt
  • moale,
  • 1/2 cana de grasime vegetala,
  • 4 cani de zahar pudra,
  • 2 linguri de smantana grasa pentru frisca,
  • 1 lingurita esenta de migdale,
  • colorant alimentar roz sau rosu,lichid sau pasta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

excelent...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de fructe