Tort de Valentine's Day

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Tort de Valentine's Day

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 10-12 portii/55′)
  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 1/2 cana apa,
  • 120g. fulgi de ciocolata alba,
  • 1 cana de unt, moale,
  • 2 cani de zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 21/2 cani de faina alba,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 cana de lapte batut,
  • 1 cana de nuca de cocos;
  • Pentru crema:
  • 250g. branza de vaci grasa,
  • 1/2 cana de unt, moale,
  • 3 3/4 cani de zahar pudra,
  • 1 lingura de lapte,
  • 1 lingurita esenta de vanilie;
  • Pentru glazura:
  • 1/2 cana de unt, moale,
  • 1/2 cana de grasime vegetala,
  • 4 cani de zahar pudra,
  • 2 linguri de smantana grasa pentru frisca,
  • 1 lingurita esenta de migdale,
  • colorant alimentar roz sau rosu,lichid sau pasta;

Mod de preparare

Mod de preparare:

1.Intr-o craticioara, se da apa in clocot.Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de ciocolata alba si se amesteca pana se topesc.Se lasa sa se raceasca 20 de minute.

2.Se tapeteaza o tava de copt sub forma de inima, unsa cu ulei, cu hartie de copt,de asemenea unsa cu ulei.

3.Intr-un castron,se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga galbenusurile de ou,se amesteca bine.Se adauga fulgii de ciocolata topiti si vanilia.Se combina faina cernuta proaspat cu praful de copt si bicarbonatul, se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut.Se bat albusurile pana spuma formeaza creste tari;se incorporeaza in compozitie.

4.Se toarna compozitia in forma si se coace 30-40 de minute,la 175*C,sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.

5.Se prepara crema.Intr-un castron,se bat crema branza de vaci si untul.Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele;se amesteca omogen.

6.Blatul, copt si racit ,se taie in 3.Se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema.

7.Se prepara glazura:Intr-un castron, se bat cu mixerul, ,untul, grasimea vegetala si zaharul, pana se amesteca, apoi la viteza maxima 5 minute.Se reduce la viteza medie, se adauga smantana si esenta, apoi colorantul.(eu am ales sa fie roz).Se lasa deoparte o canita fara colorant pentru a putea scrie pe tort La multi ani.

Se intinde glazura pe tort ,deasupra si pe margini, apoi cu un cornet se scrie “La multi ani” .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa
Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Supa chinezeasca de creveti cu taitei
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise