autor:

Anca E. Voicu

» » Torturi

Tort de vanilie

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 7 oua, 7 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 10 linguri cu nuca, un praf de copt, un virf lingurita sare, , pentru crema avem nevoie de:, 1 pachet de crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr.Oetker, 2-3 linguri de zahar, 250 ml lapte, , pentru sirop avem nevoie de:, apa 500 ml, 1 esenta rom, 6 linguri zahar, , pentru ornat avem nevoie de:, frisca lichida 200 ml, dulceata de capsuni

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blatul:
Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Eu le-am amestecat cu robotul de bucatarie. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se aseza intr-o cratita rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:
Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa dea in clocot, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Abia dupa ce s-au racit si blatul si siropul, putem taia blatul in doua si il insiropam.

Crema:
Se amesteca bine praful de crema cu laptele rece si zaharul, eu le-am facut la robot si am fost multumita de consistenta cremoasa obtinuta. Cu acest tip de crema am reusit sa decorez trandafirii de pe tort. Untul din ultima perioada nu mai este de calitate si este si scump.
Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o parte (cam un castronel) pastrati-o pentru ornat.

Decorul:
Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste. Eu am batut-o un pic cam mult :P O parte din frisca am amestecat-o cu sosul de la dulceata de capsuni (cateva lingurite) pentru a o colora si a-i da o savoare minunata.
De aceea, veti observa in pozele de mai jos trandafiri mici si roz. Cei mari si galbeni sunt din crema de vanilie.
Trandafirii i-am decorat cu spritul ca in poza de mai jos. Desenati si exersati pe o farfurioara mai intai! Aveti incredere in mana voastra si cu miscari sigure ca si cand ati desena un melc incepeti sa desenati un cerc mic si apoi mergeti in jurul lui in sensul acelor de ceasornic tinand posul /spritul usor inclinat! Nu e greu! Duza cu forma de stea va va ajuta sa faceti niste trandafiri mari. Spor la treaba!

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Tort cu jeleu de mere si crema de vanilie

Pregatim blatul: Separam ouale si batem spuma albusurile, apoi adaugam zaharul sub forma de ploaie

0 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Torturi
Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

Se incinge cuptorul la 190ᵒC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina forma de copt. Se rad

2 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 10 linguri cu nuca
  • un praf de copt
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 1 pachet de crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml
  • 1 esenta rom
  • 6 linguri zahar
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
  • dulceata de capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de caise si fructe.