autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de vară

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
400 gr. biscuiţi, 500 gr. brănză vaci, 150 gr. unt, 200 gr. zahăr, 200 ml. frişcă, 300 gr. zmeură, 25 ml sirp de zmeură, 4 foi de gelatină.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pisează biscuţii. Se topeşte untul pe foc mic şi se adaugă biscuiţii pisaţi, apoi se întinde într-o formă rotundă de tort, cu marginile detaşabile şi se pune la frigider. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, siropul, se adaugă frişca bătută şi gelatina topită şi cu jumătate din cantitatea de fructe. Se aşează peste blatul de biscuiţi şi se ornează cu restul de fructe (se mai poate decora şi cu bucăţi de ciocolată sau cu alte fructe). Se ţine la frigider, până în momentul servirii, când se detaşează marginile formei de tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vară" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort usor de vara cu iaurt

Tort usor de vara cu iaurt

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort vis de vara

Tort vis de vara

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    buna si racoroasa am sa o incerc

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr. biscuiţi
  • 500 gr. brănză vaci
  • 150 gr. unt
  • 200 gr. zahăr
  • 200 ml. frişcă
  • 300 gr. zmeură
  • 25 ml sirp de zmeură
  • 4 foi de gelatină.

Raporteaza reteta

Fara foto

clara marinescu (Chef de cuisine)

buna si racoroasa am sa o incerc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort delicios de ciocolata cu fructe