autor:

FLORINEL

» » Torturi

Tort de visine

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
Pentru blat:, , 100g.unt,, 100g.zahar,, coaja rasa de la o lamaie,, 100g.faina,, 2 oua,, 1/2 lingurita de praf de copt,, 1 praf de vanilie, Pentru ornat: cateva visine, , Pentru crema:, 180g.zahar,, 100g.gem de visine,, 14 foi de gelatina,, 750g.iaurt cu gust de visine,, 750g.frisca,, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul:untul se bate cu telul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga ouale ,puse pe rand, faina amestecata cu praful de copt si praful de vanilie.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Compozitia pentru blat se pune intr-o forma de tort unsa (diametrul de24 cm.)si se coace 20mn.Se scoate , se lasa sa se raceasca putin, se scote din forma si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar,

2.Se prepara crema:se inmoaie gelatina in apa rece , conform indicatiilor de pe plic.La foc moale se incalzeste 200g.iaurt cu gust de visine si zaharul.Se dizolva gelatina si se adauga in acest amestec.Se adauga restul de iaurt si coaja de lamaie.Se da la rece, la frigider.Cand s-a intarit, se inglobeaza frisca batuta.Se imparte in doua compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se inglobeaza gemul, amestecand cu o spatula.

3.Cele doua compozitii se pun in cate o punga cu sprit.Se aseaza un inel de torturi de jur imprejurul blatului.Cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice alternative.Se spriteaza al doilea strat de creme,tot in cercuri concentrice , dar de data aceasta alternand invers culorile:alb peste roz si roz peste alb .Se netezeste suprafata cu spatula si se spriteaza rozete din restul de crema.Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore , ca sa se intareasca.

4.Inainte de servire se desprinde inelul si tortul se orneaza cu visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu kiwi si visine din dulceata

Tort cu kiwi si visine din dulceata

Blatul: ouale se separa, se mixeaza albusul cu zaharul, se adauga galbenusul cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • xtyna

    xtyna (Chef de cuisine):

    L-am incercat, este delicios si foarte racoros acum vara... ca sa nu mai zic ca este usor de preparat. Eu ca sa nu folosesc cuptorul pe caldurile astea am folosit biscuiti simpli in loc de blat.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Cred ca este un tort pe cinste am sa-l fac si eu,felicitari.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    E vremea visinilor,suna tare bine aceasta reteta.Merita incercata.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g.unt,
  • 100g.zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100g.faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1 praf de vanilie
  • Pentru ornat: cateva visine
  • Pentru crema:
  • 180g.zahar,
  • 100g.gem de visine,
  • 14 foi de gelatina,
  • 750g.iaurt cu gust de visine,
  • 750g.frisca,
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este un tort pe cinste am sa-l fac si eu,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT JOFFRE