Tort de visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g.unt,
  • 100g.zahar,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100g.faina,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita de praf de copt,
  • 1 praf de vanilie;
  • Pentru ornat: cateva visine;
  • Pentru crema:
  • 180g.zahar,
  • 100g.gem de visine,
  • 14 foi de gelatina,
  • 750g.iaurt cu gust de visine,
  • 750g.frisca,
  • coaja rasa de la o lamaie;

Mod de preparare

1.Se prepara blatul:untul se bate cu telul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga ouale ,puse pe rand, faina amestecata cu praful de copt si praful de vanilie.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Compozitia pentru blat se pune intr-o forma de tort unsa (diametrul de24 cm.)si se coace 20mn.Se scoate , se lasa sa se raceasca putin, se scote din forma si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar,

2.Se prepara crema:se inmoaie gelatina in apa rece , conform indicatiilor de pe plic.La foc moale se incalzeste 200g.iaurt cu gust de visine si zaharul.Se dizolva gelatina si se adauga in acest amestec.Se adauga restul de iaurt si coaja de lamaie.Se da la rece, la frigider.Cand s-a intarit, se inglobeaza frisca batuta.Se imparte in doua compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se inglobeaza gemul, amestecand cu o spatula.

3.Cele doua compozitii se pun in cate o punga cu sprit.Se aseaza un inel de torturi de jur imprejurul blatului.Cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice alternative.Se spriteaza al doilea strat de creme,tot in cercuri concentrice , dar de data aceasta alternand invers culorile:alb peste roz si roz peste alb .Se netezeste suprafata cu spatula si se spriteaza rozete din restul de crema.Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore , ca sa se intareasca.

4.Inainte de servire se desprinde inelul si tortul se orneaza cu visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise