autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina buta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2007

Ingrediente
10 oua, 2*1/2 cani zahar, 1 cana faina, 1l lapte,

Dificultate: Medie Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se alege o oala mai inalta in care se topeste o cana da zahar si se intinde zaharul ars pe peretii oalei, cam cat s-ar masura 4 degete.
Separat se amesteca 1l lapte cu 5 oua si cu 1/2 cana de zahar.Compozitia se pune in oala peste zaharul ars.
Separat se face un blat: bat cele 5 albusuri cu 1 cana de zahar pana cand spuma este foarte tare.Se adauga apoi galbenusurile si faina.Se omogenizeaza incet. Compozitia astfel rezultata se adauga peste laptele din oala, si se niveleaza incet.
Se da la cuptor pana cand blatul este copt.Incercarea cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt blatul functioneaza si aici.
Dupa ce blatul este gara se scoate din cuptor si se lasa asa cum este( NU se scoate din oala) cam 12 ore intr-un loc racoros pentru ca practic siropul rezultat din crema de zahar ars sa se imbibe in aluat.
Dupa 12 ore se rastoarna totrul pe o forma rotunda(blatul care in oala era sus acum trebuie sa ajunga jos) se orneaza neaparat cu frisca si orice altceva doriti. In blat se pot adauga si cateva stafide sau bucatele de nuca sfaramata marunt.
Pofta buna.

Nota: este neaparat sa lasati tortul in oala la racit dupa ce l-ati scos din cuptor un timp asa de indelungat pentru o buna absorbtie a siropului.Daca nu atunci cand il rasturnati riscati ca siropul sa nu fie imbibat si sa curga din vasul in care puneti tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 30 decembrie 2008

    Am facut reteta de doua ori si toti cei dragi au fost foarte multumiti. Sper sa imi reuseasca si de data aceasta, e pt implinirea unui anisor a fiului meu! Fratiorul meu intreaba de zor daca e gata, eu nici nu am inceput!

Dificultate

Medie

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2*1/2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1l lapte

Raporteaza reteta

Fara foto

cristina

Am facut reteta de doua ori si toti cei dragi au fost foarte multumiti. Sper sa imi reuseasca si de data aceasta, e pt implinirea unui anisor a fiului meu! Fratiorul meu intreaba de zor daca e gata, eu nici nu am inceput!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Bavarese cu capsuni