Tort de zahar ars

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2*1/2 cani zahar
  • 1 cana faina
  • 1l lapte

Mod de preparare

Se alege o oala mai inalta in care se topeste o cana da zahar si se intinde zaharul ars pe peretii oalei, cam cat s-ar masura 4 degete.

Separat se amesteca 1l lapte cu 5 oua si cu 1/2 cana de zahar.Compozitia se pune in oala peste zaharul ars.

Separat se face un blat: bat cele 5 albusuri cu 1 cana de zahar pana cand spuma este foarte tare.Se adauga apoi galbenusurile si faina.Se omogenizeaza incet. Compozitia astfel rezultata se adauga peste laptele din oala, si se niveleaza incet.

Se da la cuptor pana cand blatul este copt.Incercarea cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt blatul functioneaza si aici.

Dupa ce blatul este gara se scoate din cuptor si se lasa asa cum este( NU se scoate din oala) cam 12 ore intr-un loc racoros pentru ca practic siropul rezultat din crema de zahar ars sa se imbibe in aluat.

Dupa 12 ore se rastoarna totrul pe o forma rotunda(blatul care in oala era sus acum trebuie sa ajunga jos) se orneaza neaparat cu frisca si orice altceva doriti. In blat se pot adauga si cateva stafide sau bucatele de nuca sfaramata marunt.

Pofta buna.

Nota: este neaparat sa lasati tortul in oala la racit dupa ce l-ati scos din cuptor un timp asa de indelungat pentru o buna absorbtie a siropului.Daca nu atunci cand il rasturnati riscati ca siropul sa nu fie imbibat si sa curga din vasul in care puneti tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise