Se alege o oala mai inalta in care se topeste o cana da zahar si se intinde zaharul ars pe peretii oalei, cam cat s-ar masura 4 degete.
Separat se amesteca 1l lapte cu 5 oua si cu 1/2 cana de zahar.Compozitia se pune in oala peste zaharul ars.
Separat se face un blat: bat cele 5 albusuri cu 1 cana de zahar pana cand spuma este foarte tare.Se adauga apoi galbenusurile si faina.Se omogenizeaza incet. Compozitia astfel rezultata se adauga peste laptele din oala, si se niveleaza incet.
Se da la cuptor pana cand blatul este copt.Incercarea cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt blatul functioneaza si aici.
Dupa ce blatul este gara se scoate din cuptor si se lasa asa cum este( NU se scoate din oala) cam 12 ore intr-un loc racoros pentru ca practic siropul rezultat din crema de zahar ars sa se imbibe in aluat.
Dupa 12 ore se rastoarna totrul pe o forma rotunda(blatul care in oala era sus acum trebuie sa ajunga jos) se orneaza neaparat cu frisca si orice altceva doriti. In blat se pot adauga si cateva stafide sau bucatele de nuca sfaramata marunt.
Pofta buna.
Nota: este neaparat sa lasati tortul in oala la racit dupa ce l-ati scos din cuptor un timp asa de indelungat pentru o buna absorbtie a siropului.Daca nu atunci cand il rasturnati riscati ca siropul sa nu fie imbibat si sa curga din vasul in care puneti tortul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii