autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie., Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.
1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.
Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Crema de zahar ars tort

Crema de zahar ars tort

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si

7 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pare tare bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Lipseste ceva la reteta asta la modul de preparare.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesant si usor! Se salveaza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      f bun,si tare pacatos !il salvez

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina
  • praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Raporteaza reteta

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Pare tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)