autor:

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie., Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.
1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.
Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

44 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pare tare bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Lipseste ceva la reteta asta la modul de preparare.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesant si usor! Se salveaza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      f bun,si tare pacatos !il salvez

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina
  • praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Raporteaza reteta

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Pare tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort semifreddo cu caramel si crocant