autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie., Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.
1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.
Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

45 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pare tare bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Lipseste ceva la reteta asta la modul de preparare.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesant si usor! Se salveaza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      f bun,si tare pacatos !il salvez

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina
  • praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Raporteaza reteta

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Pare tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de iaurt