autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie., Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.
1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.
Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de zahar ars cu cafea

Tort de zahar ars cu cafea

Crema: Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp

10 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pare tare bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Lipseste ceva la reteta asta la modul de preparare.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesant si usor! Se salveaza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      f bun,si tare pacatos !il salvez

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina
  • praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Raporteaza reteta

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Pare tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Tiramisu cu afine