autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort de zahar ars

Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Durus Octavia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 martie 2010

Ingrediente
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina, praf de copt stins cu putina zeama de lamaie., Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz.
1 kg de mar se curata se taie felii, se aseaza in tava peste zaharul caramelizat. Se toarna crema, apoi blatul.
Se da la foc 30 de minute (10 de minute la foc iute, 20 de minute la foc potrivit).
Se lasa sa se raceasca in tava, se rastoarna apoi pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

81 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Pare tare bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Lipseste ceva la reteta asta la modul de preparare.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Interesant si usor! Se salveaza!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Imi place tare mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      f bun,si tare pacatos !il salvez

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      preferatul meu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar. Albusurile se bat bine apoi se incorporeaza galbenursurile si zaharul. Se adauga 8 linguri de faina
  • praf de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  • Crema: 8 oua se bat cu 8 linguri de zahar si peste ele se adauga 1 l de lapte.

Raporteaza reteta

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Pare tare bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu migdale
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide