autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort de zahar ars

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Ingrediente
Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar., Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie, decor:frisca,bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

crema:Caramelizam zaharul si tapetam fundul si peretii unei cratite.Amestecam ouale cu zahar,vanilie si lapte si turnam peste caramel.Introducem in cuptorul preincalzit,la foc mic pana se incheaga.
Blat:batem spuma albusirile cu zahar si separat galbenusurile cu un praf de sare,amestecam cu o spatula cele doua compozitii si adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt.punem peste crema de zahar ars si mai lasam 20-25 de minute la copt.
Lasam la racit,rasturnam pe platou si lasam la rece pana a doua zi cand il ornam.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu cremă de zahăr ars și caise

Tort cu cremă de zahăr ars și caise

CREMA DE ZAHĂR ARS: -Într-un vas, sau cratiță mai înaltă se caramelizează zahărul,

11 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iunie 2011

    Super delicios!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

    Un deliciu!!! felicitãri:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:5 oua
  • 30 gr cacao
  • 120 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 120 gr zahar.
  • Crema de zahar ars: 5 oua
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar pentru ars
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • decor:frisca,bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Super delicios!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de prune