autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort de zahar ars

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2011

Ingrediente
Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar., Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, vanilie, decor:frisca,bombonele colorate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

crema:Caramelizam zaharul si tapetam fundul si peretii unei cratite.Amestecam ouale cu zahar,vanilie si lapte si turnam peste caramel.Introducem in cuptorul preincalzit,la foc mic pana se incheaga.
Blat:batem spuma albusirile cu zahar si separat galbenusurile cu un praf de sare,amestecam cu o spatula cele doua compozitii si adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt.punem peste crema de zahar ars si mai lasam 20-25 de minute la copt.
Lasam la racit,rasturnam pe platou si lasam la rece pana a doua zi cand il ornam.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

79 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

147 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iunie 2011

    Super delicios!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 iunie 2011

    Un deliciu!!! felicitãri:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:5 oua
  • 30 gr cacao
  • 120 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 120 gr zahar.
  • Crema de zahar ars: 5 oua
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar pentru ars
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • decor:frisca,bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Super delicios!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat