autor:

mirey

» » Torturi

Tort de zahar ars cu cafea

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
pt.crema:, 800ml lapte, 200ml cafea, 100g zahar pentru ars, 100g zahar pentru crema, 8 oua, 2 linguri de faina, esenta rom, , pt.blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, esenta de vanilie, , pt.ornat:, frisca sau ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Crema:
Se pun la topit 100 g zahar, se intind pe peretii vasului si se lasa la racit.Intre timp se bat ouale cu zaharul,faina,se adauga laptele,cafeaua,esenta,se toarna in vasul in care am topit zaharul si se baga la cuptor pentru 15 minute.
In acest timp pregatim blatul.Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul,si faina.
Se scoate crema din cuptor,se adauga compozitia pentru blat si se da la cuptor pentru inca 30 de minute.
Cand se scoate din cuptor,se lasa la racit in acelasi vas o ora, doua,si se rastoarna pe un platou.Blatul va fi dedesubt,iar crema de-asupra.Se orneaza dupa preferinte.
Eu am ornat cu ciocolata alba,ciocolata neagra,un pic de nuca de cocos si perlute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

38 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat special de sarbatori

Tort Diplomat special de sarbatori

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    E un deliciu! Nu am incercat inca aceasta combinatie, cu cafea.

  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    combinatia zahar ars vs cafea cred ca este ceva deosebit

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Mie imi plac toate desrturile cu zahar ars sau ness, le ador. Imi place tortul tau.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Forte gustos! Reusit!

    • cristina

      cristina (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      exceptional =P~

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Cred ca este tare bun.O sa incerc si eu cu cafea.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cu siguranta e tare bun cu cafea.....l-am salvat,felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Interesant tortul tau! am sa-l incerc si eu.

    • Fara foto

      Gospodinadecriza GDC , 22 aprilie 2010

      Cu cafea nu am mai gustat! Trebuie sa fie atat de...diferita!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Multumesc dragele mele!A fost grozav,s-a mancat imediat...

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      foarte bun tortul , cu cafea nu am incercat.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Imi place tare mult cum ti-a iesit tortul! O sa-l incerc si eu cu siguranta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      O bunatate si in plus arata excelent...Eu de obicei il prepar cu fructe....

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      foarte interesant cu cafea ,am sa incerc si eu

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Tare mult imi place, yam,yam.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • pt.crema:
  • 800ml lapte
  • 200ml cafea
  • 100g zahar pentru ars
  • 100g zahar pentru crema
  • 8 oua
  • 2 linguri de faina
  • esenta rom
  • pt.blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pt.ornat:
  • frisca sau ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

E un deliciu! Nu am incercat inca aceasta combinatie, cu cafea.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si ciocolata