autor:

autor

» » Torturi

Tort de zahar ars

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
A. 8 linguri zahar tos, B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut, C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt, D. frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

56 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F



A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)



B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.



C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).



In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.



Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.



Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.

A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!
Se incalzeste cuptorul la 350 grade F A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cr
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz. 1 kg de mar se curata se

1 vot    6 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort cu cremă de zahăr ars și caise

Tort cu cremă de zahăr ars și caise

CREMA DE ZAHĂR ARS: -Într-un vas, sau cratiță mai înaltă se caramelizează zahărul,

7 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

56 voturi

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti