Se incalzeste cuptorul la 350 grade F
A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)
B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.
C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).
In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.
Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.
Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.
A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii