autor:

autor

» » Torturi

Tort de zahar ars

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
A. 8 linguri zahar tos, B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut, C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt, D. frisca batuta pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

56 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F



A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)



B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.



C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).



In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.



Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.



Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent.

A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort de zahar ars

Mini tort de zahar ars

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul. Punem cate

4 voturi    3 comentarii
35 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

In forma (cratita) in care vrem sa facem tortul , caramelizam 8 linguri zahar , impreuna cu 2 lingurite

42 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

56 voturi

Ingrediente

  • A. 8 linguri zahar tos
  • B. 6 linguri zahar tos
  • 6 oua intregi
  • 1 litru lapte caldut
  • C. 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 6 oua separate
  • 1 lingurita praf de copt
  • D. frisca batuta pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Atat? Pacat ca a ramas neterminat pentru ca este delicios, stiu sa-l fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Eufrosina