autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Delicia

Autor: Ioana Ruxandra Anghel (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Ruxandra Anghel (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Blatul, , 5 oua, 3 linguri apa, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 vârf cutit bicarbonat, , , Crema, , 250 g unt, 250 g zahar, 3 oua, 1 baton vanilie (sau un pachet zahar vanilat), , , , , Glazura, , 100 g unt, 2 linguri cacao, 50 g zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare


Blat :

Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina.

Separat se bate spuma din cele 5 albusuri, se amesteca cu compozitia de mai sus si se presara cealalta jumatate din cantitatea de faina, amestecând încet.

Se coace la foc potrivit. Se întoarce tava dupa 20 de minute si se mai lasa inca 20-25 de minute.



Crema :

Batem putin ouale, adaugam zaharul si vanilia. Se bate bine si repede la foc mic (fara a clocoti), pâna se obtine o crema subtire. Când compozitia se tine de lingura, crema este gata.

O lasam sa se raceasca si adaugam untul taiat în bucatele, batând cu telul dupa fiecare bucatica. Se bate cu telul pâna când crema se mai albeste. Daca crema este prea moale, mai adaugam câteva bucatele de unt si batem în continuare. Când se raceste, crema trebuie sa fie consistenta.

Dupa gust, se pot adauga 2-3 linguri de cacao.



Glazura :

Se amesteca 100 g unt încalzit cu 2 linguri rase de cacao si cu 50 g zahar pudra. Vasul se pune într-un vas cu apa rece, iar glazura se amesteca pâna când devine lucioasa.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Delicia

Tort Delicia

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se

3 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Marbled Brownies

Marbled Brownies

Se incinge cuptorul la 180° Se topesc impreuna la bain-marie cele doua ciocolate cu lapte impreuna

79 voturi    24 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • 3 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 vârf cutit bicarbonat
  • Crema
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton vanilie (sau un pachet zahar vanilat)
  • Glazura
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort "Cuib cu oua"