Tort Delicia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • 3 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 vârf cutit bicarbonat
  • Crema
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton vanilie (sau un pachet zahar vanilat)
  • Glazura
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Blat :
Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina.
Separat se bate spuma din cele 5 albusuri, se amesteca cu compozitia de mai sus si se presara cealalta jumatate din cantitatea de faina, amestecând încet.
Se coace la foc potrivit. Se întoarce tava dupa 20 de minute si se mai lasa inca 20-25 de minute.

Crema :
Batem putin ouale, adaugam zaharul si vanilia. Se bate bine si repede la foc mic (fara a clocoti), pâna se obtine o crema subtire. Când compozitia se tine de lingura, crema este gata.
O lasam sa se raceasca si adaugam untul taiat în bucatele, batând cu telul dupa fiecare bucatica. Se bate cu telul pâna când crema se mai albeste. Daca crema este prea moale, mai adaugam câteva bucatele de unt si batem în continuare. Când se raceste, crema trebuie sa fie consistenta.
Dupa gust, se pot adauga 2-3 linguri de cacao.

Glazura :
Se amesteca 100 g unt încalzit cu 2 linguri rase de cacao si cu 50 g zahar pudra. Vasul se pune într-un vas cu apa rece, iar glazura se amesteca pâna când devine lucioasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise