autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Delicia

Autor: Ioana Ruxandra Anghel (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Ruxandra Anghel (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2008

Ingrediente
Blatul, , 5 oua, 3 linguri apa, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 vârf cutit bicarbonat, , , Crema, , 250 g unt, 250 g zahar, 3 oua, 1 baton vanilie (sau un pachet zahar vanilat), , , , , Glazura, , 100 g unt, 2 linguri cacao, 50 g zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare


Blat :

Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina.

Separat se bate spuma din cele 5 albusuri, se amesteca cu compozitia de mai sus si se presara cealalta jumatate din cantitatea de faina, amestecând încet.

Se coace la foc potrivit. Se întoarce tava dupa 20 de minute si se mai lasa inca 20-25 de minute.



Crema :

Batem putin ouale, adaugam zaharul si vanilia. Se bate bine si repede la foc mic (fara a clocoti), pâna se obtine o crema subtire. Când compozitia se tine de lingura, crema este gata.

O lasam sa se raceasca si adaugam untul taiat în bucatele, batând cu telul dupa fiecare bucatica. Se bate cu telul pâna când crema se mai albeste. Daca crema este prea moale, mai adaugam câteva bucatele de unt si batem în continuare. Când se raceste, crema trebuie sa fie consistenta.

Dupa gust, se pot adauga 2-3 linguri de cacao.



Glazura :

Se amesteca 100 g unt încalzit cu 2 linguri rase de cacao si cu 50 g zahar pudra. Vasul se pune într-un vas cu apa rece, iar glazura se amesteca pâna când devine lucioasa.



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Delicia

Tort Delicia

Pentru blat se bat spuma albusurile,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,faina si praful de copt.se

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba

Blatul este facut dupa reteta clasica. Topim intr-o cratita untul, laptele, zaharul si cacao.Racim

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • 3 linguri apa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 vârf cutit bicarbonat
  • Crema
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton vanilie (sau un pachet zahar vanilat)
  • Glazura
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortul Îndrãgostitilor