Tort delicios si simplu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitie:250 gr biscuiti macinati,250 gr nuci prajite si taiate,6 galbenusuri,100 gr stafide,20-30 visine fara samburi din visinata,7 linguri zahar,rom dupa gust,200 gr margarina.
  • Pentru ornat:250 gr frisca,6 albusuri,18 linguri zahar.

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu nuca,galbenusurile,stafidele,visinele,cele 7 linguri de zahar,rom si margarina,se aseaza pe un platou si i se da forma dorita.

Se bat spuma albusurile cu 12 linguri de zahar,restul de zahar se caramelizeaza si se amesteca apoi cu spuma.Se orneaza tortul cu spuma caramelizata,frisca batuta (daca folositi frisca vegetala adaugati zahar cand o bateti pentru ca altfel nu este deloc dulce)si visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise