autor:

Licuta Marin

» » Torturi

Tort Deliciu de Ciocolata

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua, 210 gr zahar, 180 gr faina, 30 gr cacao, un praf de sare, , Pentru umplutatura:, 250 ml frisca lichida nebatuta(30-35% grasime), 200 gr ciocolata neagra, 100 gr unt, 1 lingura coniac, , Pentru ornat:, 150 gr ciocolata neagra, 150 gr ciocolata alba, 50 ml lapte, 50 gr fulgi de migdala, , Pentru sirop:, 100 gr zahar, 200 ml apa, esenta rom

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea. Apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernuta in prealabil), putin cate putin amestecand foarte incet de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 35-40 minute. Dupa ce s-a copt(se face testul cu scobitoarea) se opreste focul si se lasa blatul in cuptor 15 minute cu usa intredeschisa, sa se raceasca usor. Dupa 15 minute il scoatem si il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.
2. Pentru umplutura(crema ganache): puneti frisca intr-o cratita la foc mic si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana s-a topit. Indepartati de la sursa de caldura si bateti in amestec untul, pana s-a omogenizat. Turnati, amestecand coniacul. Lasati sa se raceasca la frigider cat este nevoie ca sa se intareasca crema.
3. Pentru a face glazura: amestecati ciocolata alba si neagra cu laptele intr-un castron pe baie de aburi si bateti bine pana se omogenizeaza. Glazura este bine sa o faceti la urma dupa ce ati terminat de umplut tortul.
4. Taiati blatul in 3 straturi. Insiropati fiecare parte cu siropul facut din zahar, apa si esenta de rom. Impartiti crema in doua parti egale si puneti primul blat cu prima parte din crema si apoi al doilea blat cu a doua parte de crema si apoi puneti capacul(al treilea blat).
5. Puneti tortul pe gratarul metalic si gratarul cu tortul pe o tava. Turnati glazura peste tort. Ce se scurge in tava luati si turnati din nou peste tort pana ce tortul se imbraca peste tot cu glazura. Dupa ce terminati de glazurat ornati cu fulgi de migdale. Reteta de tort este pentru o forma de 26 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Deliciu de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort deliciu de ciocolata si frisca

Tort deliciu de ciocolata si frisca

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 24 septembrie 2013

    bun rau

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Arata foarte bine........felicitari.....

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Ce bunaciune ciocolatoasaaaaaa! vreau si eu hi,hi.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

      Tentatie absoluta!***** Bine ca am ajuns prima la o bucata mareeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

      Absolut delicios:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
  • Pentru umplutatura:
  • 250 ml frisca lichida nebatuta(30-35% grasime)
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 1 lingura coniac
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 50 gr fulgi de migdala
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

mia (Chef de cuisine)

Arata foarte bine........felicitari.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aperitiv Baneasa