autor:

emadina

» » Torturi

Tort Deliciul califilor

Autor: emadina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emadina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Ingrediente
5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 5 linguri smantana, vanilie, nuca de cocos, , 2 linguri pasta de susan - tahina, 4 linguri frisca, 2 linguri gem de prune amestecat cu nuci tocate, 2 linguri ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se zahar treptat. Apoi se adauga galbenusurile amestecate cu smantana si faina si la sfarsit nuca de cocos si vanilia.Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas rotund de jena uns cu unt si tapetat cu faina si se coace la foc potrivit pana se rumeneste bine. Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei si pe una din foi se pune pasta de susan amestecata cu frisca, pe cea de a doua gem de prune si pe cea de a treia frisca amestecata cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Deliciul califilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cu crema ciocolata Andreea

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri smantana
  • vanilie
  • nuca de cocos
  • 2 linguri pasta de susan - tahina
  • 4 linguri frisca
  • 2 linguri gem de prune amestecat cu nuci tocate
  • 2 linguri ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si portocale