autor:

emadina

» » Torturi

Tort Deliciul califilor

Autor: emadina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emadina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2009

Ingrediente
5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, 5 linguri smantana, vanilie, nuca de cocos, , 2 linguri pasta de susan - tahina, 4 linguri frisca, 2 linguri gem de prune amestecat cu nuci tocate, 2 linguri ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se zahar treptat. Apoi se adauga galbenusurile amestecate cu smantana si faina si la sfarsit nuca de cocos si vanilia.Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas rotund de jena uns cu unt si tapetat cu faina si se coace la foc potrivit pana se rumeneste bine. Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei si pe una din foi se pune pasta de susan amestecata cu frisca, pe cea de a doua gem de prune si pe cea de a treia frisca amestecata cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Deliciul califilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si nutella

Tort cu frisca si nutella

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul

12 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri smantana
  • vanilie
  • nuca de cocos
  • 2 linguri pasta de susan - tahina
  • 4 linguri frisca
  • 2 linguri gem de prune amestecat cu nuci tocate
  • 2 linguri ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci