autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Torturi

Tort din crema de zahar ars

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1. Crema, - 4 oua, - 6 linguri zahar, - 0,500 l lapte, - 1 plic zahar vanilat, - 1/2 cana zahar, 2. Blat, - 3 oua, - 3 linguri faina, - 3 linguri zahar, - 1 lingura ulei, - 1 plic praf de copt, 3. Ornat, - 1 cana de frisca, - 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Crema
Intr-o cratita de 2-3l se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, se va roti vasul pentru a imbraca si peretii cu zahar caramelizat. Toate ingredientele pentru crema se amesteca si apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramelizat
Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate.
2. Blatul
Vom pregati intre timp blatul, albusul se bate spuma cu zaharul ca pentru bezea ,se adauga si celelalte ingrediente: galbenusurile ,uleiul ,faina praful de copt stins si mirodeniile.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si turnam deasupra blatul, introducem totul in cuptor si mai lasam circa 20-25 minute. Se incearca blatul inainte sa il scoatem din cuptor.
Dupa ce se racoreste vom rasturna compoztia pe un platou mare si il lasam sa se insiropeze bine cu zaharul caramelizat din farfurie. Dupa ce tortul s-a racit putem sa ornam tortul cu frisca si bucati de potocala. Se tine la rece pana il serviti. Va urez pofta buna.
Este tortul meu preferat , va rog sa il incercati si sa imi spuneti parerea voastra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Tort Raffaello cu zmeura

Tort Raffaello cu zmeura

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mare Edith , 21 septembrie 2014

    foarte bun <3

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte bun. Vreau si eu. Sa faci pe 20 iulie, venim la degustat.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1. Crema
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 0,500 l lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1/2 cana zahar
  • 2. Blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • 3. Ornat
  • - 1 cana de frisca
  • - 1 portocala

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata