autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Torturi

Tort din crema de zahar ars

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1. Crema, - 4 oua, - 6 linguri zahar, - 0,500 l lapte, - 1 plic zahar vanilat, - 1/2 cana zahar, 2. Blat, - 3 oua, - 3 linguri faina, - 3 linguri zahar, - 1 lingura ulei, - 1 plic praf de copt, 3. Ornat, - 1 cana de frisca, - 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Crema
Intr-o cratita de 2-3l se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, se va roti vasul pentru a imbraca si peretii cu zahar caramelizat. Toate ingredientele pentru crema se amesteca si apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramelizat
Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate.
2. Blatul
Vom pregati intre timp blatul, albusul se bate spuma cu zaharul ca pentru bezea ,se adauga si celelalte ingrediente: galbenusurile ,uleiul ,faina praful de copt stins si mirodeniile.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si turnam deasupra blatul, introducem totul in cuptor si mai lasam circa 20-25 minute. Se incearca blatul inainte sa il scoatem din cuptor.
Dupa ce se racoreste vom rasturna compoztia pe un platou mare si il lasam sa se insiropeze bine cu zaharul caramelizat din farfurie. Dupa ce tortul s-a racit putem sa ornam tortul cu frisca si bucati de potocala. Se tine la rece pana il serviti. Va urez pofta buna.
Este tortul meu preferat , va rog sa il incercati si sa imi spuneti parerea voastra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mare Edith , 21 septembrie 2014

    foarte bun <3

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte bun. Vreau si eu. Sa faci pe 20 iulie, venim la degustat.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1. Crema
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 0,500 l lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1/2 cana zahar
  • 2. Blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • 3. Ornat
  • - 1 cana de frisca
  • - 1 portocala

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tort de piersici cu iaurt si frisca