autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Torturi

Tort din crema de zahar ars

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1. Crema, - 4 oua, - 6 linguri zahar, - 0,500 l lapte, - 1 plic zahar vanilat, - 1/2 cana zahar, 2. Blat, - 3 oua, - 3 linguri faina, - 3 linguri zahar, - 1 lingura ulei, - 1 plic praf de copt, 3. Ornat, - 1 cana de frisca, - 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Crema
Intr-o cratita de 2-3l se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, se va roti vasul pentru a imbraca si peretii cu zahar caramelizat. Toate ingredientele pentru crema se amesteca si apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramelizat
Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate.
2. Blatul
Vom pregati intre timp blatul, albusul se bate spuma cu zaharul ca pentru bezea ,se adauga si celelalte ingrediente: galbenusurile ,uleiul ,faina praful de copt stins si mirodeniile.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si turnam deasupra blatul, introducem totul in cuptor si mai lasam circa 20-25 minute. Se incearca blatul inainte sa il scoatem din cuptor.
Dupa ce se racoreste vom rasturna compoztia pe un platou mare si il lasam sa se insiropeze bine cu zaharul caramelizat din farfurie. Dupa ce tortul s-a racit putem sa ornam tortul cu frisca si bucati de potocala. Se tine la rece pana il serviti. Va urez pofta buna.
Este tortul meu preferat , va rog sa il incercati si sa imi spuneti parerea voastra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Tort Rafaela

Tort Rafaela

Se face blatul ca de pandispan: se separa albusul de galbenus, albusul se bate cu mixerul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mare Edith , 21 septembrie 2014

    foarte bun <3

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte bun. Vreau si eu. Sa faci pe 20 iulie, venim la degustat.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1. Crema
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 0,500 l lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1/2 cana zahar
  • 2. Blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • 3. Ornat
  • - 1 cana de frisca
  • - 1 portocala

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si nuca de cocos