autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Torturi

Tort din crema de zahar ars

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
1. Crema, - 4 oua, - 6 linguri zahar, - 0,500 l lapte, - 1 plic zahar vanilat, - 1/2 cana zahar, 2. Blat, - 3 oua, - 3 linguri faina, - 3 linguri zahar, - 1 lingura ulei, - 1 plic praf de copt, 3. Ornat, - 1 cana de frisca, - 1 portocala

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

1. Crema
Intr-o cratita de 2-3l se caramelizeaza 1/2 cana de zahar, se va roti vasul pentru a imbraca si peretii cu zahar caramelizat. Toate ingredientele pentru crema se amesteca si apoi se toarna in vasul tapetat cu zahar caramelizat
Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate.
2. Blatul
Vom pregati intre timp blatul, albusul se bate spuma cu zaharul ca pentru bezea ,se adauga si celelalte ingrediente: galbenusurile ,uleiul ,faina praful de copt stins si mirodeniile.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si turnam deasupra blatul, introducem totul in cuptor si mai lasam circa 20-25 minute. Se incearca blatul inainte sa il scoatem din cuptor.
Dupa ce se racoreste vom rasturna compoztia pe un platou mare si il lasam sa se insiropeze bine cu zaharul caramelizat din farfurie. Dupa ce tortul s-a racit putem sa ornam tortul cu frisca si bucati de potocala. Se tine la rece pana il serviti. Va urez pofta buna.
Este tortul meu preferat , va rog sa il incercati si sa imi spuneti parerea voastra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba

24 voturi    7 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 3 comentarii

  • Mare Edith , 21 septembrie 2014

    foarte bun <3

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte bun. Vreau si eu. Sa faci pe 20 iulie, venim la degustat.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1. Crema
  • - 4 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 0,500 l lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1/2 cana zahar
  • 2. Blat
  • - 3 oua
  • - 3 linguri faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 1 lingura ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • 3. Ornat
  • - 1 cana de frisca
  • - 1 portocala

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustos.L-am facut si eu ieri,dar l-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata amaruie,ciocolata alba,nuca de cocos...A iesit foarte bun!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de branza si mac