autor:

Vekas

» » Torturi

TORT DIN VARZA DE BRUXELLES

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
50g unt, , 100g cascaval,, 150g.faina, , 1 lingurita praf de copt ,, sare, , 40ml. lapte, , 75g branza, , 1 galbenus, , faina pentru planseta ,, unt sau margarina pentru uns forma de tort, , 500 g varza de Bruxelles, , 2 cepe mici, , 40 g rosii(din conserva sau proaspete), , 3 ramurele de cimbrisor, , 50 g slanina afumata, , piper proaspat macinat, , 2 oua, , 300 g smantana

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se topeste untul si se lasa putin sa se raceasca.Cascavalul se rade.Faina se amesteca cu praful de copt, putina sare, si 30g.cascaval ras.Laptele se amesteca cu branza , cu galbenusul si cu untul, apoi se incorporeaza in faina.Se face un aluat , nu pre vartos, mai mult elastic.

2.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 28 cm.
Planseta se infaineaza si se intinde aluatul, care se pune in forma de tort.Se impunge aluatul cu o furculita si se coace 10 minute.

3.Varzutele de Bruxelles se spala in mai multe ape, apoi se fierbe in apa sarata 5 minute.Se scot si se lasa la scurs.Apoi , se taie in doua.Se curata ceapa si se taie cubulete.Se curata de pielite rosiile si se taie cubulete.
Cimbrisorul se spala si se aleg frunzele.

4.Slanina taiata cubulete se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca, fara grasime, apoi se scoate.In untura rezultata punem varzutele , ceapa, rosiile si cimbrisorul tocat.Le calim impreuna.Saram si piperam.
Scoatem aluatul din cuptor, punem peste legumele, sare, piper.Ouale se amesteca bine cu smantana, sare si piper si se pun peste legume.
Presaram restul de cascaval ras si dam la cuptor cca.15 minute .Servim un vin alb sec cu acest preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIN VARZA DE BRUXELLES" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Red velvet cake

Red velvet cake

Incalzim cuptorul la 180 gr C. Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Metru

Tort Metru

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile

54 voturi    40 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Cred ca acesta nu e un tort in adevaratul sens al cuvantului si trebuia sa fie postat la alta sectiune de pe site.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50g unt
  • 100g cascaval,
  • 150g.faina
  • 1 lingurita praf de copt ,
  • sare
  • 40ml. lapte
  • 75g branza
  • 1 galbenus
  • faina pentru planseta ,
  • unt sau margarina pentru uns forma de tort
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 2 cepe mici
  • 40 g rosii(din conserva sau proaspete)
  • 3 ramurele de cimbrisor
  • 50 g slanina afumata
  • piper proaspat macinat
  • 2 oua
  • 300 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

L (Chef de cuisine)

Cred ca acesta nu e un tort in adevaratul sens al cuvantului si trebuia sa fie postat la alta sectiune de pe site.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Clovn