TORT DIN VARZA DE BRUXELLES

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g unt,
  • 100g cascaval,
  • 150g.faina,
  • 1 lingurita praf de copt ,
  • sare,
  • 40ml. lapte,
  • 75g branza,
  • 1 galbenus,
  • faina pentru planseta ,
  • unt sau margarina pentru uns forma de tort,
  • 500 g varza de Bruxelles,
  • 2 cepe mici,
  • 40 g rosii(din conserva sau proaspete),
  • 3 ramurele de cimbrisor,
  • 50 g slanina afumata,
  • piper proaspat macinat,
  • 2 oua,
  • 300 g smantana ;

Mod de preparare

1.Se topeste untul si se lasa putin sa se raceasca.Cascavalul se rade.Faina se amesteca cu praful de copt, putina sare, si 30g.cascaval ras.Laptele se amesteca cu branza , cu galbenusul si cu untul, apoi se incorporeaza in faina.Se face un aluat , nu pre vartos, mai mult elastic.

2.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 28 cm.

Planseta se infaineaza si se intinde aluatul, care se pune in forma de tort.Se impunge aluatul cu o furculita si se coace 10 minute.

3.Varzutele de Bruxelles se spala in mai multe ape, apoi se fierbe in apa sarata 5 minute.Se scot si se lasa la scurs.Apoi , se taie in doua.Se curata ceapa si se taie cubulete.Se curata de pielite rosiile si se taie cubulete.

Cimbrisorul se spala si se aleg frunzele.

4.Slanina taiata cubulete se pune intr-o tigaie sa se rumeneasca, fara grasime, apoi se scoate.In untura rezultata punem varzutele , ceapa, rosiile si cimbrisorul tocat.Le calim impreuna.Saram si piperam.

Scoatem aluatul din cuptor, punem peste legumele, sare, piper.Ouale se amesteca bine cu smantana, sare si piper si se pun peste legume.

Presaram restul de cascaval ras si dam la cuptor cca.15 minute .Servim un vin alb sec cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise