autor:

Vekas

» » Torturi

TORT DIPLOMAT

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 punga mare de piscoturi de sampanie (cca 30 buc), , 500 ml frisca, , 1 plic de crema de vanilie, , 200 g zahar praf, , 2 plicuri zahar vanilat, , esenta de rom, , 1 plic intaritor frisca, , 200 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se bate frisca , adaugand zaharul praf ,zaharul vanilat si intaritorul de frisca.

2. Se prepara si crema de vanilie cu lapte,potrivit instructiunilor de pe plic.

3. Se adauga crema in jumatate din cantitatea de frisca si se omogenizeaza;

4.Se pregateste o forma de kuglof tapetata cu folie de aluminiu. Se prepara un sirop din zahar si esenta de rom. Fiecare piscot se trece rapid prin sirop si se aseaza in forma, incepand cu baza, apoi se continua cu peretii formei rupand piscoturile asa incat sa nu depaseasca marginea.

5.Se rastoarna crema de frisca in forma si se acopera totul cu piscoturi insiropate. Se lasa la frigider cel putin 2 ore. Cand se serveste se rastoarna pe un platou,se ia folia si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

  • Fara foto

    Nea Iancu , 24 octombrie 2008

    Forma de kuglof? N-am auzit niciodata! Eu cunosc o forma de Gugelhupf! O fi asta?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 punga mare de piscoturi de sampanie (cca 30 buc)
  • 500 ml frisca
  • 1 plic de crema de vanilie
  • 200 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 plic intaritor frisca
  • 200 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu pere si crema de iaurt