Ingrediente
BLAT, -5LG ZAHAR, -5LG FAINA, -5 OUA, -ESENTA VANILIE, CREMĂ, -0,5 KG FRISCA, -2 OUA, -0.3KG ZAHAR, -2PL. GELATINA, -1 CUTIE ANANAS, -1 ESENTA VANILIE, SIROP, -0.2KG ZAHAR, -0.4L APA, -1 LAMAIE, DÉCOR, -0.5L FRISCA VEGETALA, -0.1KG CIOCOLATA, - FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF, FRUCTE .
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 3 lg de zahar iar galbenusurile, cu 2 lg zahar se amesteca cele doua compozitii se adauga faina si esenta se amesteca usor si se coace la foc mic.Se taie in doua capace. Crema MOD DE PREPARARE Se bate frisca, gelatina se inmoaie in 150 ml apa calduta ,ouale si zaharul se amesteca pe foc 15 min. iar dupa ce s-a racit putin se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva ,ananasul se taie cubulete mici.Se amesteca cu frisca si se formeaza o crema. Siropul MOD DE PREPARARE Se fierbe apa cu zaharul se raceste apoi se rade lamaia ASAMBLARE .Crema se toarna intre cele doua capace insiropate in forma care s-a copt blatul.Se da la rece 3 ore .Se rastoarna pe platou se imbraca in frisca si se orneaza dupa indemanarea fiecaruia
Floare de colt (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012
Felicitari !!! Arata excelent decorul !!! Indemanare de nota 10 ! Imi place si impletitura laterala din poza 5.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012
Foerte frumos ornat!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012
Excelenta reteta !
Lory , 20 aprilie 2010
Scuze mirey pentru ca nu ti-am raspuns..am fost destul de ocupata in ultima vreme:(.Ti-a iesit foarte frumos:*. Dana ma bucur tare mult ca v-a placut:),stai linistita nu bag rautatile in seama.:) Va pup dulce Lory
mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Nu mi-ai raspuns tu cum se face impletitura,dar uite ca pana la urma m-am descurcat...
Dana (Maestru bucatar) , 03 aprilie 2010
Draga Elena, am cautat retete de diplomat si am gasit mai multe dar am preferat reteta ta din cauza nenumaratelor critici la adresa retetie, vreau sa spun ca a iesit minunat si super gustos iar copiilor mei le-a placut foarte mult. Iti multumesc, aaaaaa si nu baga in seama tot desteptul ce isi propune sa critice, asa suntem noi Romanii mai rautaciosi (unii nu toti),felicitari si un Paste Fericit iti doresc.
mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
Draga Ana-Maria,cand am postat eu comentariul era poza cu nr.4.Atunci era altfel aranjarea pozelor.Daca nu stii,lasa comentariile rautacioase.Poza 1 era ultima.Acum produsul final este la inceput.
Laura , 31 ianuarie 2010
Draga Lory, felicitari de obicei! Ai un realizat un tort minunat. In alta ordine de idei, nu am vazut nicaieri atatea comentarii negative si "muscaturi" ca pe aici. Parca lumea urmareste retetele postate sa le critice nu sa le admire si sa incurajeze realizatoarea.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Foarte bun tort! Şi frumos ornat!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010
Superb,foarte frumos ornat,felicitari draga Loredana.Ai votul meu.
Anna-Maria , 10 decembrie 2009
:)) buna Mirey dar dak te uiti mai bine impletitura de care vb u se afla la poza k numarul 5!!! am ramas uimita cand mam uitat la poza k numarul 4 si nu am vazut nici o impletitura !!!!!!!! uitativa si voi cei care mai intra si vizioneaza aceasta reteta va pup
mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Imi place foarte mult tortul,dar imi poate explica cineva cum se realizeaza impletitura care se vede in poza 4?
Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Si mie imi place!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009
Arata foarte bine.
Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Draga Dicarmencitta1957 fiecare e liber sa spuna ce vrea..chiar nu ma deranjeaza(ai dreptate referitor la vulpe :)) ) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru sustinere.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Fiecare are dreptul sa spuna la tortul pe care il face cum doreste,care-i problema??? Ar trebuii sa-si vada fiecare de reteta lui si sa numai comenteze atata.Fiecare mai vine cu o idee noua sau cu un nume nou.Am observat ca pe acest site pe fiecare il intereseaza ce face alt utilizator.Oare nu ar fii mai corect sa ne intereseze mai mult de curtea noastra, daca este maturata sau nu??? Draga Carp Elena Loredana, ai facut un tort foarte frumos si cred ca este si foarte gustos.(Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii) asa ca sa nu te superi pe cei care vor sa te denigreze.De la mine ai nota 25 si cu felicitarile de riguare.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Arata bine,chiar daca este un altfel de tort diplomat.Si eu prefer frisca naturala.
iuliana hrusca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2009
Fiecare face tortul diplomat cum stie, eu de exemplu il fac asa un blat obisnuit si crema este cu frisca si iaurt.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009
E ok dar as renunta la frisca vegetala
nicoleta , 13 februarie 2009
Vai, ce lume inteligenta! Capu sus, nu baga in seama toata lumea rea.
ghergut1 , 06 ianuarie 2009
Diplomatul nu-l inventezi si-l lasi pe net, cum il numesti pe asta. O fi bun, dar da-i alt nume!
alina bz , 18 decembrie 2008
Diplomatul nu are blat; nu inteleg ce diplomat e asta... lucrez in domeniu... iar ce spui tu nu e nici un tort diplomat.. sorry.
miki , 14 decembrie 2008
Tortul diplomat nu are blatul alb?
angi , 10 iulie 2008
Felicitari! E tot ce pot sa mai spun despre toate retetele pe care le-am gasit aici.