Tort diplomat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort diplomat

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 l frisca lichida
  • 5 plicuri gelatina
  • 500 ml zeama compot
  • 100 gr stafide
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • fructele din compot

Mod de preparare

1 cana de zahar se bate cu albusele, separat 1 cana de zahar se freaca cu galbenusele, separat 1/2 l frisca lichida se bate spuma.

Toate 3 se incorporeaza, apoi se adauga fructele maruntite si stafidele; apoi gelatina cu zeama compotului se incalzesc putin si se toarna peste compozitie.

O forma se tapeteaza cu staniol, apoi se toarna compozitia si se da la rece 4 ore. Cand s-a inchegat totul, se rastoarna pe platou si se orneaza cu restul de frisca.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise