autor:

iulia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: iulia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 decembrie 2008

Ingrediente
4 oua, 2 cani zahar, 1 l frisca lichida, 5 plicuri gelatina, 500 ml zeama compot, 100 gr stafide, 1 banana, 1 portocala, fructele din compot

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1 cana de zahar se bate cu albusele, separat 1 cana de zahar se freaca cu galbenusele, separat 1/2 l frisca lichida se bate spuma.

Toate 3 se incorporeaza, apoi se adauga fructele maruntite si stafidele; apoi gelatina cu zeama compotului se incalzesc putin si se toarna peste compozitie.

O forma se tapeteaza cu staniol, apoi se toarna compozitia si se da la rece 4 ore. Cand s-a inchegat totul, se rastoarna pe platou si se orneaza cu restul de frisca.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

35 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 l frisca lichida
  • 5 plicuri gelatina
  • 500 ml zeama compot
  • 100 gr stafide
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • fructele din compot

Raporteaza reteta

Retete
de iulia
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Pentru blat se bat ouale intregi (lasate la temperatura camerei in prealabil vreo 1-2 ore) la mixer

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Peste condimentat la gratar

Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie,

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat - varianta mea