autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DIPLOMAT

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
Sirop:, , -1/4 kg de zahar, -1/4 L apa, , Blat:, , -8 oua, -8 linguri de zahar, -8 linguri de faina, , Crema:, , -1+1/2 Kg frisca (1L pt. crema si 1/2 pt. ornat), -10 oua, -1+1/2 cana de zahar, -2 cani de lapte, -4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete, -3 lingurite nes (dupa gust)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Sirop:

Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel:
-se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca la crema de zahar ars);
-dupa ce s-a ars zaharul se pune 1/4 L apa si se lasa la rece.

Blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul. In compozitia de mai sus se adauga faina, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor.
Este de preferat sa se puna o tava cu apa in cuptor.
Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema:

Ouale + zaharul + laptele + gelatina se amesteca toate, se pun la foc aproximativ 15 minute (pana se duce spuma). Atentie sa nu se taie!
Se lasa la rece.
Se imparte in doua parti: una se amesteca cu jumatate din frisca si nes si se toarna peste prima foaie de blat dupa ce aceasta s-a insiropat; se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza si se pune cealalta parte de crema adica: crema facuta + jumatate din frisca. Se adauga stafide, ananas si fineti, se acopera fructele si se pune la rece.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Sirop:
  • -1/4 kg de zahar
  • -1/4 L apa
  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • Crema:
  • -1+1/2 Kg frisca (1L pt. crema si 1/2 pt. ornat)
  • -10 oua
  • -1+1/2 cana de zahar
  • -2 cani de lapte
  • -4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete
  • -3 lingurite nes (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
CORNULETE DE POST

CORNULETE DE POST

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Mimosa