autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DIPLOMAT

Autor: Mania (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mania (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
Sirop:, , -1/4 kg de zahar, -1/4 L apa, , Blat:, , -8 oua, -8 linguri de zahar, -8 linguri de faina, , Crema:, , -1+1/2 Kg frisca (1L pt. crema si 1/2 pt. ornat), -10 oua, -1+1/2 cana de zahar, -2 cani de lapte, -4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete, -3 lingurite nes (dupa gust)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Sirop:

Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel:
-se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca la crema de zahar ars);
-dupa ce s-a ars zaharul se pune 1/4 L apa si se lasa la rece.

Blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul. In compozitia de mai sus se adauga faina, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor.
Este de preferat sa se puna o tava cu apa in cuptor.
Se lasa la rece si se taie in doua.

Crema:

Ouale + zaharul + laptele + gelatina se amesteca toate, se pun la foc aproximativ 15 minute (pana se duce spuma). Atentie sa nu se taie!
Se lasa la rece.
Se imparte in doua parti: una se amesteca cu jumatate din frisca si nes si se toarna peste prima foaie de blat dupa ce aceasta s-a insiropat; se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza si se pune cealalta parte de crema adica: crema facuta + jumatate din frisca. Se adauga stafide, ananas si fineti, se acopera fructele si se pune la rece.

Se orneaza cu frisca si fructe.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.

95 voturi    22 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Sirop:
  • -1/4 kg de zahar
  • -1/4 L apa
  • Blat:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • Crema:
  • -1+1/2 Kg frisca (1L pt. crema si 1/2 pt. ornat)
  • -10 oua
  • -1+1/2 cana de zahar
  • -2 cani de lapte
  • -4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete
  • -3 lingurite nes (dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Mania
CORNULETE DE POST

CORNULETE DE POST

Pentru a face coca, se framanta margarina cu uleiul, otetul, apa, sarea, zaharul si faina in cantitatile

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si fructe