autor:

liuta

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: liuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
- 5 oua, -1/2 l lapte, -3 lg.faina, -1 kg. smantana sau (frisca lichida Hulala), -300 gr. zahar, -piscoturi de sampanie, -fructe(portocale,lamaie,kiwi,capsuni.)+compot de ananas, -3 plicuri gelatina Dr.Oetker, -1 pachet zahar pudra vanilat(80g)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\"
2)Se prepara crema de galbenus din cele 5 galbenusuri+3lg.faina+1/2l.lapte+100gr.zahar+coaja rasa de portocala si lamaie(nu prea multa),se fierbe pe foc mic amasetecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase pana se ingroasa ca o smantana.
3)Se \"imbraca\"tava (forma)in care vreti sa faceti tortul in folie alimentara(se lasa o parte mai lunga pt. a se acoperi si deasupra compozitia de tort),se inmoaie f.putin piscoturile in siropul de la compotul de ananas si se aseaza pe marginile tavii(formei),
-pe fundul tavii(formei)care de fapt va fi \"fata\" tortului se pun fructele taiate rondele(portocala,kiwi,capsuni,ananas{dupa preferinta}
4)Vasul in care s-a \"inmuiat\" gelatina se pune la baie de abur pana se dizolva bine gelatina,dupa care se amesteca cu crema de galbenus care nu trebuie sa fie nici prea fierbinte dar nici rece(putin calduta).
5)Se prepara frisca din 1 kg. smantana+zaharul pudra vanilat(sau Hulala)
6)Se bat cele 5 albusuri+200gr.zahar pana se intaresc bine de tot(ca la bezea)
7)Se amesteca (cu lingura de lemn nu cu mixerul):crema de galbenus(in care s-a incorporat gelatina) cu jumatate din frisca(jumatate se opreste pt ornat) si bezeaua(albusurile batute bine)si se toarna in tava(forma) {daca doriti puteti sa puneti fructe si in compozitie}
Se acopera cu folie si se lasa la frigider pana se intareste(eu il las o noapte)dupa care se\"rastoarna\"pe platou si se orneaza cu frisa (sau il mai puteti \"imbraca\"in gelatina colorata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Tortul meu a iesit foarte frumos si gustos. Nu mi se pare o reteta greu de facut. Eu am pus peste fructe gelatina rosie de la Dr. Oetker dizolvata in compot de ananas. Pastreaza fructele proaspete - nu le lasa sa se usuce - si arata chiar foarte bine.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Arata grozav tortuletul tau si in mod sigur este un deliciu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    E foarte frumos tortul, felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine si sunt sigura ca este foarte buunnnn.....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine.Felicitari!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Foarte aspectos, cred ca e la fel de gustos. Felicitari!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      Arata super. Cred ca este si gustos. Bravo, felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      SUPER, arata am si eu o reteta cu tiramisu, dar nu m-au lasat sa adaug poza,al meu este fara fructe,am sa incerc si eu cu fructe.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2009

      Pentru perioada aceasta sufocanta...iata un tort fara...foc ! Felicitari Liuta, faina reteta !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • - 5 oua
  • -1/2 l lapte
  • -3 lg.faina
  • -1 kg. smantana sau (frisca lichida Hulala)
  • -300 gr. zahar
  • -piscoturi de sampanie
  • -fructe(portocale,lamaie,kiwi,capsuni.)+compot de ananas
  • -3 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • -1 pachet zahar pudra vanilat(80g)

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana