autor:

GABRIELA

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
1 cutie de 1 l frişcă lichidă, 4 ouă, 250 g zahăr, 250 ml lapte, 50 g gelatină granule, , , 150 ml apă sau suc de la compotul de ananas, 1 cutie ananas, fructe după preferinţe, esenţă de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se pune laptele călduţ, se pun la fiert la bain marie până devine o compoziţie mai groasă, ca o ciulama. După ce a dat în 2-3 clocote se pune gelatina pe care am lăsat-o să se înmoaie în cele 150 ml apă (suc de compot), şi se mai dă în 2-3- clocote.
Se dă la o parte, şi se lasă să se răcească la temperatura mâini, dar nici prea mult pentru că se întăreşte, dar nici nu se pune caldă pentru că se taie frişca. Frişca lichidă se bate cu zahăr (după gust) şi se pune ¾ în compoziţie, restul folosindu-se la ornat.
Se amestecă deci frişca cu compoziţia de mai sus.
Într-un vas se pun pe marginile lui pişcoturi iar pe fundul vasului se pun fructe (ananas, portocale, kiwi) şi se toarnă compoziţia în vas. Se poate pune după preferinţă compoziţie apoi fructe, pişcoturi, iar compoziţie, iar fructe ş.a.m.d. Totodată se poate pune cacao în jumătate de cantitate de compoziţie. La sfârşit se pun pişcoturi sau un blat de pandişpan (acesta se pune în momentul în care răsturnăm tortul).
Se bagă în frigider până a doua zi. Se desprinde de pe margini şi se răstoarnă pe un platou, se ornează cu frişcă, fructe, bombonele speciale pentru torturi, gelatină colorată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,intre timp se taie fructele cubulete si gelatina(cele

7 voturi    1 comentariu
40 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    M-am gandit sa mai trimit o fotografie cu produsul final.

  • Fara foto

    alina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Si eu am o reteta asemanatoare, cu mici modificari: folosesc 6 oua, 6 plicuri de gelatina, pe care o dizolv in apa rece, nu folosesc cacao, iar piscoturile sunt puse deasupra compozitiei, dupa ce le inmoi in apa, astfel incat la final vor fi la baza tortului.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie de 1 l frişcă lichidă
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 50 g gelatină granule
  • 150 ml apă sau suc de la compotul de ananas
  • 1 cutie ananas
  • fructe după preferinţe
  • esenţă de vanilie

Raporteaza reteta

alina (Chef de cuisine)

M-am gandit sa mai trimit o fotografie cu produsul final.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Minitort panza de paianjen