autor:

GABRIELA

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
1 cutie de 1 l frişcă lichidă, 4 ouă, 250 g zahăr, 250 ml lapte, 50 g gelatină granule, , , 150 ml apă sau suc de la compotul de ananas, 1 cutie ananas, fructe după preferinţe, esenţă de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se pune laptele călduţ, se pun la fiert la bain marie până devine o compoziţie mai groasă, ca o ciulama. După ce a dat în 2-3 clocote se pune gelatina pe care am lăsat-o să se înmoaie în cele 150 ml apă (suc de compot), şi se mai dă în 2-3- clocote.
Se dă la o parte, şi se lasă să se răcească la temperatura mâini, dar nici prea mult pentru că se întăreşte, dar nici nu se pune caldă pentru că se taie frişca. Frişca lichidă se bate cu zahăr (după gust) şi se pune ¾ în compoziţie, restul folosindu-se la ornat.
Se amestecă deci frişca cu compoziţia de mai sus.
Într-un vas se pun pe marginile lui pişcoturi iar pe fundul vasului se pun fructe (ananas, portocale, kiwi) şi se toarnă compoziţia în vas. Se poate pune după preferinţă compoziţie apoi fructe, pişcoturi, iar compoziţie, iar fructe ş.a.m.d. Totodată se poate pune cacao în jumătate de cantitate de compoziţie. La sfârşit se pun pişcoturi sau un blat de pandişpan (acesta se pune în momentul în care răsturnăm tortul).
Se bagă în frigider până a doua zi. Se desprinde de pe margini şi se răstoarnă pe un platou, se ornează cu frişcă, fructe, bombonele speciale pentru torturi, gelatină colorată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

35 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    M-am gandit sa mai trimit o fotografie cu produsul final.

  • Fara foto

    alina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Si eu am o reteta asemanatoare, cu mici modificari: folosesc 6 oua, 6 plicuri de gelatina, pe care o dizolv in apa rece, nu folosesc cacao, iar piscoturile sunt puse deasupra compozitiei, dupa ce le inmoi in apa, astfel incat la final vor fi la baza tortului.

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie de 1 l frişcă lichidă
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 50 g gelatină granule
  • 150 ml apă sau suc de la compotul de ananas
  • 1 cutie ananas
  • fructe după preferinţe
  • esenţă de vanilie

Raporteaza reteta

alina (Chef de cuisine)

M-am gandit sa mai trimit o fotografie cu produsul final.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui