Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se pune laptele călduţ, se pun la fiert la bain marie până devine o compoziţie mai groasă, ca o ciulama. După ce a dat în 2-3 clocote se pune gelatina pe care am lăsat-o să se înmoaie în cele 150 ml apă (suc de compot), şi se mai dă în 2-3- clocote.
Se dă la o parte, şi se lasă să se răcească la temperatura mâini, dar nici prea mult pentru că se întăreşte, dar nici nu se pune caldă pentru că se taie frişca. Frişca lichidă se bate cu zahăr (după gust) şi se pune ¾ în compoziţie, restul folosindu-se la ornat.
Se amestecă deci frişca cu compoziţia de mai sus.
Într-un vas se pun pe marginile lui pişcoturi iar pe fundul vasului se pun fructe (ananas, portocale, kiwi) şi se toarnă compoziţia în vas. Se poate pune după preferinţă compoziţie apoi fructe, pişcoturi, iar compoziţie, iar fructe ş.a.m.d. Totodată se poate pune cacao în jumătate de cantitate de compoziţie. La sfârşit se pun pişcoturi sau un blat de pandişpan (acesta se pune în momentul în care răsturnăm tortul).
Se bagă în frigider până a doua zi. Se desprinde de pe margini şi se răstoarnă pe un platou, se ornează cu frişcă, fructe, bombonele speciale pentru torturi, gelatină colorată.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii