autor:

autor

» » Torturi

Tort Diplomat

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 galbenusuri, 5 pachete frisca, lapte indulcit dupa gust(pt.frisca), vanilie, 4 pachetele gelatina, fructe de sezon (3-4 feluri)ex: struguri, ananas, portocale, piersici, compoturi din fructe exotice, kiwi etc.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Se prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa la inmuiat in prealabil in cateva linguri de apa rece. Se va avea grija ca gelatina sa nu fiarba si se va prepara numai la foc foarte mic. In frisca se adauga cele 4 galbenusuri pe rand si gelatina foarte putin calduta. Se amesteca usor cu o lingura si se adauga fructele taiate. Se rastoarna compozitia intr-o cratita (preferabil cu fundul detasabil)si se tine la frigider 5-6 ore-se poate prepara seara. Cind s-a racit se rastoarna pe un platou se unge cu gelatina si se orneaza cu fructe si frisca. Pentru un aspect mai deosebit fructele se ung si deasupra cu gelatina. Pentru gospodinele care nu au cratita cu fund detasabil: inaintea rasturnarii se va tine fundul vasului in apa calda cateva momente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat Mos Craciun

Tort diplomat Mos Craciun

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam

4 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Albandra

    Albandra (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Bineinteles ca nu este poza de la diplomat , este poza postata de Ruslan Vasluian care a adaugat un comentariu. E asa greu de inteles?!?

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

    Am mancat tort diplomat doar de la cofetarie. Intotdeauna am avut impresia ca acest tort este foarte greu da facut acasa. Voi prinde mai mult curaj si voi incerca sa gatesc un Tort Diplomat.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 5 pachete frisca
  • lapte indulcit dupa gust(pt.frisca)
  • vanilie
  • 4 pachetele gelatina
  • fructe de sezon (3-4 feluri)ex: struguri
  • ananas
  • portocale
  • piersici
  • compoturi din fructe exotice
  • kiwi etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Albandra (Chef de cuisine)

Bineinteles ca nu este poza de la diplomat , este poza postata de Ruslan Vasluian care a adaugat un comentariu. E asa greu de inteles?!?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de branza si mousse de ciocolata