autor:

IONELA

» » Torturi

TORT DIPLOMAT

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2009

Ingrediente
5 oua,300g zahar,1 plic zahar vanilat,1/2 lapte, plicuri gelatina dc outker,1 lingura faina,coaja de la o portocala700g frisca, sampanie ,fructe portocale banane kiwi,ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand continuu pana se ajunge la consistenta unei ciulama. Se dilueaza gelatina intr-o cana apa oparita. Calduta se amesteca cu ciulamaua care este putin racita si se lasa la rece.



Albusurile se bat spuma cu restul de zahar si cu coaja de portocala. Se amesteca aceste albusuri cu compozitia de mai sus rece peste care se adauga 500g frisca si se amesteca bine. Intr-o forma se adauga celofan, apoi fructele taiate. Se toarna compozitia obtinuta, apoi se pun piscoturile de sampanie, se inveleste cu celofanul, se da la rece pana a doua zi. Se scoate pe platou si se orneaza cu frisca si ciocolata rasa sau fructe dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,300g zahar,1 plic zahar vanilat,1/2 lapte, plicuri gelatina dc outker,1 lingura faina,coaja de la o portocala700g frisca, sampanie ,fructe portocale banane kiwi,ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe
FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA

FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA

Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora

8 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Minitort tiramisu