autor:

Dorneanu Maria

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Dorneanu Maria (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dorneanu Maria (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
5 oua, 5 plicuri gelatina, 10 linguri zahar, 0,5 l lapte, ananas cubulete(compot), 200g stafide, 1 litru frisca lichida, un pachet piscoturi(400g), 2-3 portocale,3-4 buc. kiwi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand este fierbinte se adauga ouale batute bine si se ia de pe foc,se mai adauga gelatina inmuiata in sucul compotului de ananas si se lasa la racit.

Intr-o cratita se pun folii de ceolofan,iar pe fundul ei si lateral se pun fructele taiate feliute.Cand laptele este aproape caldut se amesteca cu frisca,ananasul stors bine,stafidele.Se aseaza un rand de compozitie peste fructele asezate ,apoi un rand de piscoturi inmuiate(pe o parte si cealalta,1s) in apa cu zahar,apoi iar un alt rand de compozitie si ultimul rand piscoturi.Se strange ceolofanul bine si se da la rece 12 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc. Se adauga pe rand cate

5 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat cu piscoturi

Tort diplomat cu piscoturi

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar

32 voturi    6 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • denisa andreea

    denisa andreea (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2012

    Arata foarte frumosss....la gust ce sa mai zic sa aveti pofta:*

  • Ioana_Botea

    Ioana_Botea (Bucatar) , 29 noiembrie 2012

    la fel intreb si eu 5 litri de lapte? sau 5 linguri de lapte?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Delicios!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      nu inteleg cat lapte se pune... 5 litri?

    • Fara foto

      ileana , 12 mai 2010

      nimeni nu spune ,k firsca trebuie batuta doar pe jumatate.am incercat si eu prima data ,cu ea asa tare cum spun toti,si s-a taiat ,esind ceva ce a trebuit aruncat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte bun!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Delicios! Frumos ti-a iesit!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Arata foarte bine! Presupun ca este la fel de bun precum arata!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte frumos arată şi este deosebit de bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte frumos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Arata foarte bine. As manca sicu ochii o felie macar

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      Andreea , 24 august 2009

      Arata bine tortul, dar nu a mai fost ornat cu frisca, oricum bravo.

    • Dorneanu Maria

      Dorneanu Maria (Maestru bucatar) , 06 iulie 2009

      Multumesc fetelor, aveti dreptate este foarte bun. Eu as manca non-stop :).

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata foarte bine. Trebuie incercat. Este un tort pe care-l poti pregati in orice anotimp, intotdeauna v-a avea succes.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      O bunatate...Ador tortul diplomat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 plicuri gelatina
  • 10 linguri zahar
  • 0,5 l lapte
  • ananas cubulete(compot)
  • 200g stafide
  • 1 litru frisca lichida
  • un pachet piscoturi(400g)
  • 2-3 portocale,3-4 buc. kiwi.

Raporteaza reteta

Retete
de Dorneanu Maria
Ciorba cu perisoare

Ciorba cu perisoare

Legumele se spala apoi se taie cubulete,telina se da prin razatoare.Se pun la fiert intr-o cratita

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

denisa andreea (Chef de cuisine)

Arata foarte frumosss....la gust ce sa mai zic sa aveti pofta:*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu nuca