Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 plicuri gelatina
  • 10 linguri zahar
  • 5 l lapte
  • ananas cubulete(compot)
  • 200g stafide
  • 1 litru frisca lichida
  • un pachet piscoturi(400g)
  • 2-3 portocale
  • 3-4 buc. kiwi.

Mod de preparare

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand este fierbinte se adauga ouale batute bine si se ia de pe foc,se mai adauga gelatina inmuiata in sucul compotului de ananas si se lasa la racit.

Intr-o cratita se pun folii de ceolofan,iar pe fundul ei si lateral se pun fructele taiate feliute.Cand laptele este aproape caldut se amesteca cu frisca,ananasul stors bine,stafidele.Se aseaza un rand de compozitie peste fructele asezate ,apoi un rand de piscoturi inmuiate(pe o parte si cealalta,1s) in apa cu zahar,apoi iar un alt rand de compozitie si ultimul rand piscoturi.Se strange ceolofanul bine si se da la rece 12 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise