autor:

susu

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 lg zahar, 6lg faina, esenta vanilie, coaja de portocala, , Crema:, 3 oua, 200gr zahar, 500ml frisca, 2 pl gelatina, zahar vanilat, piersici si alte fructe din compot, , Sirop:, din zeama de la compot, razatura de lamaie pentru aroma, , , decor, , banane, kiwi, mandarine, capsuni sau visine din compot, gelatina transparenta si frisca

Dificultate: Medie Timp: 50 min

62 voturi

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.
Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.
Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Blatul: Se bat 5 albusuri cu 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt.

95 voturi    22 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat personalizat

Tort diplomat personalizat

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Catalina blatul creste si fara praf de copt. la unele retete folosesc la altele nu si in mod special la retetele fara aditivi faina si ouale trebuie sa fie bune si poate faina cernuta de vreo doua ori. Nu ti-as recomanda sa faci acest tort nu ca n-ar fi bun insa a fost primul tort facut de mine. Nu mai folosesc gelatina o cam urasc chiar daca leaga crema si merge peste fructe, le da un luciu frumos. La blat mai poti pune si coaja de portocale si esenta de rom. O crema buna ar fi cu mascarpone sau branza de vaci. Rau nu e dar e prea simplu, poate dasta il si incerci. Il mai poti inbunatati tu cu altceva. Aici poti vedea alte retete de torturi si prajituri. O reteta buna si racoritoare este prajitura cu branza si fructe s-ar putea s-o am si pe aici si o poti face ca tort

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

    Frumos, delicios!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 martie 2012

      Nu ti-as recomanda tortul asta, e primul tort facut de mine, daca vrei alte retetet deosebite de tort vezi pe blogul meu aici http://wwwsimona-susu.blogspot.com/

    • catalina

      catalina (Chef de cuisine) , 19 martie 2012

      arata super ,ai 5 stelute si de la mine si chiar vreau sa-l fac si eu ca mi se pare tare simplu si nu am facut niciodata tort diplomat ,dar am o intrebare: blatul nu are nevoie de praf de copt ca sa creasca????astept raspunsul tau curand ca sa-l pot face ca mi-ai facut mare pofta.mersi mult

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

      e frumos foc! si cred ca e delicios!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      arata f bine si e tare gustos banuiesc.felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Am facut si eu tort diplomat,dar l-am ornat cu frisca...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Aromat,gustos,racoritor...nota maxima!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Felicitari! Aromat si prezentat cu foarte mult gust!*****

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Uite si o felie de tort pentru tine special Nadia. Nu am postat-o pentru ca nu e asa "perfecta". Acest tort diplomat este primul tort facut de mine.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      E super . O combinatie intre ceea ce imi place cel mai mult : tortul cu fructe si tortul diplomat . Felicitari pentru prezentare.Trebuia sa tai si pentru noi o feliuta mica,mica ,macar sa-l vedem daca nu-l putem si gusta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E foarte foarte frumos, felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Felicitari! Ai si votul meu cu toata sinceritatea

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Super,arata de nota 10 cu felicitari.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Foarte frumos ornat!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Foarte bine arata!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Frumos si bun.Bravo!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Este ...super:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Superb arata,frumoasa prezentare,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Un tort care si mie imi place mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

62 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6lg faina
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200gr zahar
  • 500ml frisca
  • 2 pl gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot
  • Sirop:
  • din zeama de la compot
  • razatura de lamaie pentru aroma
  • decor
  • banane
  • kiwi
  • mandarine
  • capsuni sau visine din compot
  • gelatina transparenta si frisca

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

susu (Chef de cuisine)

http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort ALEX